ΤΟΠΙΚΑ

Στις κάλπες σήμερα οι φοιτητές του Π.Θ.

στις-κάλπες-σήμερα-οι-φοιτητές-του-π-θ-455275

Μικρή… Βουλή θύμιζε χθες, παραμονή των φοιτητικών εκλογών στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, η Θόλος στο κτήριο Παπαστράτου. Οι φοιτητές έστησαν τα τραπεζάκια τους, τα οποία έντυσαν με αφίσες, εξόπλισαν με προεκλογικό υλικό και τα μέλη κάθε φοιτητικής παράταξης έδιναν το παρών για να ενημερώνουν τους συμφοιτητές τους για τις θέσεις και διεκδικήσεις τους.

Ρεπορτάζ: ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Με σύνθημα «οι μόνες χαμένες μάχες είναι εκείνες που δεν δόθηκαν ποτέ», κατεβαίνει σήμερα στις κάλπες η παράταξη του Αγωνιστικού Φοιτητικού Ρεύματος. Το ΑΦΡ κατεβαίνει σε 11 από τα 12 τμήματα του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας στον Βόλο (σε όλα δηλαδή πλην των Μηχανολόγων Μηχανικών).

«Ο παλμός και η ελπίδα είναι στον αγώνα – Για τις σπουδές και τη ζωή που μας αξίζει», το μήνυμα που στέλνει η Πανσπουδαστική, η οποία θα κατέβει με ψηφοδέλτιο στο σύνολο των 12 τμημάτων του Βόλου.

Σε 11 τμήματα πλην των Μηχανολόγων, κατέρχεται με ψηφοδέλτια το ΑΦΡ

«Μην τους δώσεις ασυλία», το στοίχημα της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ για τη σημερινή εκλογική αναμέτρηση. Η φοιτητική παράταξη έχει στόχο τη διατήρηση και αύξηση της δύναμής της, αν και υπήρξαν απρόοπτα της τελευταίας στιγμής: 38 μέλη της παράταξης από το Οικονομικό Τμήμα, δήλωσαν προχθές εγγράφως ότι δεν πρόκειται να συμμετέχουν ως υποψήφιοι στην εκλογική μάχη του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας για προσωπικούς λόγους, που όμως έχουν τις ρίζες τους σε ενδοπαραταξιακά προβλήματα που είχαν βγει στην επιφάνεια και κατά την περσινή εκλογική αναμέτρηση. Η «γαλάζια» παράταξη κατεβαίνει σε 11 από τα 12 τμήματα, εκτός από την Αρχιτεκτονική.

Σε έξι τμήματα θα δοκιμάσει τις δυνάμεις της η Αριστερή Ενότητα. Ψηφοδέλτια κατεβάζει στο Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης, στο ΙΑΚΑ, στους Αρχιτέκτονες, στους Μηχανολόγους Μηχανικούς, στους Χωροτάκτες και στους Ηλεκτρολόγους.

Προσπάθεια από το μηδέν για να συγκροτήσει ψηφοδέλτια έκανε η ΕΑΑΚ, που θα κατέβει τελικώς σε τρία τμήματα: Ηλεκτρολόγους, Παιδαγωγικό Δημοτικής Εκπαίδευσης και Παιδαγωγικό Ειδικής Αγωγής. «Η γενιά της κρίσης να γίνει η γενιά της επανάστασης», καλούν τους φοιτητές τα μέλη της ΕΑΑΚ.

ΛΕΖ: Σε 11 τμήματα εκτός από την Αρχιτεκτονική, κατεβαίνει η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ

Κάλπες θα στηθούν στην Πολυτεχνική Σχολή για τα τμήματά της και στο κτήριο Παπαστράτου, όπου εκτός από τα παιδαγωγικά τμήματα θα ασκήσουν επίσης το εκλογικό τους δικαίωμα οι φοιτητές της Γεωπονικής, των Δικτύων και του Οικονομικού. Οι κάλπες θα ανοίξουν το πρωί στις 8 και θα κλείσουν στις 8 το βράδυ (με εξαίρεση κάποια τμήματα που θα ολοκληρώσουν την ψηφοφορία στις 7μ.μ.), οπότε και θα ξεκινήσει η καταγραφή των ψηφοδελτίων.

Ζητούμενο για μία ακόμη χρονιά είναι η συμμετοχή των φοιτητών. Πέρυσι, πρώτη δύναμη είχε αναδειχθεί το ΑΦΡ με ποσοστό 39%, ενώ στη δεύτερη θέση είχε παραμείνει η ΔΑΠ με 22,7%, τρίτη η ΠΚΣ με 21,35%, ενώ η ΕΑΑΚ έλαβε 8% και η ΑΡΕΝ 5,6%. Η αποχή σκαρφάλωσε σε υψηλά επίπεδα, αγγίζοντας το 60%.

Στο σύνολο των 12 τμημάτων του Π.Θ. στον Βόλο θα μετρήσει τις δυνάμεις της η ΠΚΣ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου