ΤΟΠΙΚΑ

Στις κάλπες οι φοιτητές

στις-κάλπες-οι-φοιτητές-456295

Αύριο, Τετάρτη, 24 Μαΐου, προσέρχονται τελικώς στις κάλπες οι φοιτητές και του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, για την ανάδειξη των εκπροσώπων τους στα όργανα του ιδρύματος.

Αρχικά, είχε οριστεί οι εκλογές να γίνουν την προηγούμενη Τετάρτη 17 Μαΐου, ωστόσο λόγω της πανεργατικής απεργίας αποφασίστηκε από τη διαπαραταξιακή επιτροπή οι φοιτητές να δώσουν πρώτα τη μάχη στους… δρόμους και μετά στις κάλπες.

Κάλπες θα στηθούν στην Πολυτεχνική Σχολή για τα τμήματά της και στο κτήριο Παπαστράτου, όπου εκτός από τα παιδαγωγικά τμήματα θα ασκήσουν επίσης το εκλογικό τους δικαίωμα οι φοιτητές της Γεωπονικής, των Δικτύων και του Οικονομικού. Οι κάλπες θα ανοίξουν το πρωί στις 8 και θα κλείσουν στις 8 το βράδυ, οπότε και θα ξεκινήσει η καταγραφή των ψηφοδελτίων.

Αγωνιστικό Φοιτητικό Ρεύμα, ΔΑΠ ΝΔΦΚ, Πανσπουδαστική, Αριστερή Ενότητα και ΕΑΑΚ θα δώσουν τη μάχη της κάλπης, με ζητούμενο να είναι για μία ακόμη χρονιά η συμμετοχή των φοιτητών.

Πέρυσι, πρώτη δύναμη είχε αναδειχθεί το ΑΦΡ με ποσοστό 39%, ενώ στη δεύτερη θέση είχε παραμείνει η ΔΑΠ με 22,7%, τρίτη η ΠΚΣ με 21,35%, ενώ η ΕΑΑΚ έλαβε 8% και η ΑΡΕΝ 5,6%. Η αποχή σκαρφάλωσε σε υψηλά επίπεδα αγγίζοντας το 60%.

Η προεκλογική κίνηση έχει ήδη αρχίσει να τονώνεται στη Θόλο του κτηρίου Παπαστράτου, όπου τα τραπεζάκια τους έχουν στήσει εκπρόσωποι των φοιτητικών παρατάξεων.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου