ΤΟΠΙΚΑ

Μείωση τελών νερού σε Ιωλκό και Άλλη Μεριά

μείωση-τελών-νερού-σε-ιωλκό-και-άλλη-με-456485

Οι μειοψηφίες του Δημοτικού Συμβουλίου -με εξαίρεση την παράταξη των Δρόμων Συνεργασίας και το Μαργαρίτη Πατσιαντά- αρνήθηκαν να ψηφίσουν μείωση των τελών κατά 25% σε Ιωλκό και Άλλη Μεριά, που σύμφωνα με τροποποιητική απόφαση της ΔΕΥΑΜΒ, εντάσσονται στην κλίμακα τιμολόγησης της πρώτης ζώνης, μαζί με Πορταριά, Μακρινίτσα και άλλες περιοχές του ορεινού όγκου του Πηλίου. Στην ίδια απόφαση συμπεριλαμβάνεται και μείωση τελών κατά 30% για τα πρώτα 50κ.μ. νερού στους δικαιούχους του κοινωνικού επιδόματος αλληλεγγύης.

Υποστήριξαν ότι οι αυξήσεις που προήλθαν από τον καθορισμό τελών και δικαιωμάτων ύδρευσης και αποχέτευσης για το 2017 ήταν υπέρογκες και ότι η μείωση που προκύπτει είναι μικρή.

«Είχαμε επισημάνει ότι τα τέλη ήρθαν με προχειρότητα. Υπήρχαν αδικίες και υπέρογκες αυξήσεις. Αντιληφθήκατε ότι οι αυξήσεις έβγαζαν μάτι», είπε η επικεφαλής της Επιλογής Ευθύνης, Νατάσσα Οικονόμου, ψήφισε όμως αρνητικά.

Αρνητικά ψήφισε και ο επικεφαλής της ΛΑΣ, Αποστόλης Νάνος, υποστηρίζοντας ότι η μείωση θυμίζει το ανέκδοτο με τον Χότζα. «Ανεβάστε 200% τα τέλη, τώρα το μειώνεται κατά 25% και το θεωρείται επιτυχία. Και πάλι οι αυξήσεις που ισχύουν είναι υπερβολικές», είπε, ενώ χαρακτήρισε απαράδεκτες τις διακοπές νερού και πολύ μικρή τη μείωση κατά 30% στα τιμολόγια ύδρευσης όσων είναι δικαιούχοι του κοινωνικού εισοδήματος αλληλεγγύης.

Από την πλευρά του πάντως, ο επικεφαλής των Δρόμων Συνεργασίας, Μαργαρίτης Πατσιαντάς, ψήφισε θετικά τη μείωση των τελώνΔΕΥΑΜΒ. «Για τα τέλη το 2016 είχα ψηφίσει αρνητικά. Βλέπω όμως ότι οι πολίτες της Ιωλκού και της Άλλης Μεριάς ικανοποιούνται από τη μείωση, και γι’ αυτό ψηφίζω θετικά», είπε.

Ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΜΒ, διέψευσε τα περί αυξήσεων στα τιμολόγια κατά 200% και 280% όπως αναφέρθηκε, και υπογράμμισε ότι η απόφαση για τις διακοπές νερού προϋπήρχε και βελτιώθηκε, γιατί πλέον οι πολίτες και θα ενημερώνονται προηγουμένως και θα μπορούν να προχωρούν σε ρυθμίσεις.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου