ΤΟΠΙΚΑ

Μπαράζ κλοπών στα δημόσια νοσοκομεία

μπαράζ-κλοπών-στα-δημόσια-νοσοκομεία-456947

Όλα άρχισαν με το αίσχος της κλοπής διαγνωστικών μηχανημάτων από το Αντικαρκινικό – Ογκολογικό Νοσοκομείο Αθηνών του «Αγίου Σάββα». Η ιστορία συνεχίστηκε στο Αχιλλοπούλειο Γενικό Νοσοκομείο Βόλου. Ακολούθησε η Λαμία. Τέλος, η επιδημία ολοκληρώθηκε (προς το παρόν) με την επίθεση στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας.

Κοινός παρανομαστής σε όλες αυτές τις ληστείες της ντροπής είναι διαγνωστικά μηχανήματα στις πνευμονολογικές και γαστρεντερολογικές κλινικές των δημοσίων νοσοκομείων. Ένας δεύτερος κοινός παρανομαστής είναι ότι οι ληστές, που μπορεί να ανήκουν στην ίδια σπείρα ή να συγκροτούν διαφορετικές ομάδες, κατάφεραν να εισέλθουν στα δημόσια νοσοκομεία, να αφαιρέσουν τα ογκώδη μηχανήματα και να φύγουν σαν κύριοι μέρα μεσημέρι χωρίς κανένας να τους ενοχλήσει.

Ενορκη Διοικητική Εξέταση ζήτησε ο διοικητής του Αχιλλοπούλειου
Επί δύο και πλέον ώρες χθες το πρωί, άνδρες της Σήμανσης από την Ασφάλεια Βόλου, έκαναν «φύλλο και φτερό» το Γαστρεντερολογικό Ιατρείο στο Νοσοκομείο Βόλου, ερευνώντας για αποτυπώματα και οτιδήποτε μπορεί να τους φανεί χρήσιμο, προκειμένου να εξιχνιαστεί η θρασύτατη κλοπή που σημειώθηκε την Κυριακή το μεσημέρι στο Αχιλλοπούλειο, με λεία δύο γαστροσκόπια αξίας 30.000 ευρώ.

Η διάρρηξη «κάτω από τις μύτες» όλων και ο «κινηματογραφικός» τρόπος που έφυγε ο δράστης, πηδώντας από το παράθυρο μόλις έγινε αντιληπτός, προκαλούν έντονο προβληματισμό στη διοίκηση και το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, που ζητά επιπλέον μέτρα ασφάλειας. Αυτό που ωστόσο έχει θορυβήσει περισσότερο, είναι το γεγονός ότι με τον ίδιο τρόπο την Κυριακή εκλάπησαν αντίστοιχα μηχανήματα από το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Λάρισας και το Γενικό Νοσοκομείο της Λαμίας. Η συνολική αξία των κλοπιμαίων αγγίζει τις 600.000 ευρώ.

Οι εκτιμήσεις των Αρχών μετά τα επανειλημμένα και στοχευμένα αυτά χτυπήματα, είναι πως πρόκειται για σπείρα που κλέβει μηχανήματα από νοσοκομεία και τα βγάζει σε γειτονική χώρα. Εκτιμάται ότι οι δράστες έχουν ενημέρωση από άτομο ή άτομα που εργάζονταν για λογαριασμό κάποιας προμηθεύτριας εταιρείας στα νοσοκομεία, για αυτό και οι «ποντικοί» είναι πλήρως κατατοπισμένοι για το πού βρίσκονται τα μηχανήματα.

Αντίστοιχη εκτίμηση είχε εκφράσει από την Κυριακή μιλώντας στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ και ο διοικητής του Νοσοκομείου Βόλου, Μ. Δραμητινός, που χθες δήλωσε πως θα διενεργηθεί Ένορκη Διοικητική Εξέταση για το συμβάν. «Το γεγονός ότι η συγκεκριμένη σπείρα «επιλέγει» συγκεκριμένα γαστρεντερολογικά μηχανήματα σημαίνει ότι έχει βρει κλεπταποδόχους» τόνισε χθες ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ (Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία», συμφωνώντας και εκείνος με τη σειρά του πως πρόκειται για οργανωμένο πλέον κύκλωμα που «χτυπά» δημόσια νοσηλευτήρια.

Θα πρέπει να σημειωθεί πως μέσα στην «ατυχία» του το νοσοκομείο «στάθηκε τυχερό», αν μπορεί να ειπωθεί αυτό, καθώς τα δύο γαστροσκόπια που πρόλαβε να αρπάξει ο δράστης πριν γίνει αντιληπτός ήταν σχετικά παλιά (η προμήθειά τους έγινε πριν από 17 χρόνια). «Αν είχαν κλαπεί τα καινούργια που έχουμε, το ιατρείο δεν θα μπορούσε να λειτουργήσει», δήλωσε χθες -εν μέρει ανακουφισμένος- ο κ. Μ. Δραμητινός, μετά την επίσημη καταγραφή των κλεμμένων. Χθες, το ιατρείο που εξυπηρετεί μόνο περιστατικά που νοσηλεύονται στις κλινικές του Αχιλλοπούλειου δεν λειτούργησε, καθώς ήταν σε εξέλιξη η έρευνα της Ασφάλειας.

Οργανωμένο κύκλωμα πίσω από τα διαδοχικά χτυπήματα
Χθες αποκαλύφτηκε πως οι δράστες που «χτύπησαν» στο Νοσοκομείο Βόλου, διαδοχικά «μπούκαραν» στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας και το Νοσοκομείο Λαμίας μέσα στο Σαββατοκύριακο. Όπως δήλωσε, στο Δίκτυο Θεσσαλίας της ΕΡΤ, ο διοικητής της 5ης Υγειονομικής Περιφέρειας, κ. Νέστορας Αντωνίου, στις αρμοδιότητες του οποίου εμπίπτουν και τα τρία νοσοκομεία, η είσοδος στο Πανεπιστημιακό έγινε με αντικλείδι και δεν υπήρξε διάρρηξη, όπως στον Βόλο. Εξαιτίας ωστόσο της διάρρηξης αναβλήθηκαν περίπου 20 προγραμματισμένα ραντεβού, κάτι που αναμένεται να γίνει και σήμερα, καθώς θα πρέπει πρώτα να αναπληρωθεί ο εξοπλισμός για να μπορούν να εξυπηρετηθούν οι ασθενείς.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου