ΤΟΠΙΚΑ

Καταδίκη Βολιώτη μηχανολόγου μηχανικού για πλαστογραφία και απάτη

καταδίκη-βολιώτη-μηχανολόγου-μηχανι-458649

Το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Βόλου καταδίκασε χθες μηχανολόγο μηχανικό, κατηγορούμενο για πλαστογραφία εγγράφου με χρήση κατ’ εξακολούθηση και απάτη, σε συνολική ποινή φυλάκισης 27μηνών, με τριετή αναστολή και δικαίωμα έφεσης.

Όπως αποδείχτηκε από την ακροαματική διαδικασία, ο επαγγελματίας εξαπάτησε ιδιοκτήτη συνεργείου επισκευής και συντήρησης αυτοκινήτων, με σκοπό να αποκομίσει παράνομα το ποσό των 3.000 ευρώ.

Αποδείχτηκε ότι ο κατηγορούμενος από τις 23 Μαρτίου του 2011 έως και τον Μάιο του 2011 κατάρτισε πλαστά έγγραφα, με σκοπό να παραπλανήσει.

Συγκεκριμένα, συνέταξε δύο άδειες της Διεύθυνσης Μεταφορών Συγκοινωνιών της Περιφερειακής Ενότητας Μαγνησίας και Σποράδων για την ίδρυση και λειτουργία συνεργείου αυτοκινήτων, οι οποίες προέκυψε ότι έφεραν αριθμούς οι οποίοι ανήκαν σε άλλες διοικητικές πράξεις τρίτων προσώπων.

Επίσης, το διάστημα από τον Οκτώβριο του 2010 έως τον Μάιο του 2011 συνόδευσε τις συγκεκριμένες άδειες με τοπογραφικό διάγραμμα, που δεν ήταν θεωρημένο.

Με αυτόν τον τρόπο απέσπασε από τον ιδιοκτήτη του συνεργείου αυτοκινήτων το ποσό των 3.000 ευρώ, ενώ τον έμπλεξε σε απίστευτη ταλαιπωρία, όταν εκείνος διαπίστωσε τυχαία στη ΔΕΗ (όπου είχε απευθυνθεί για να ζητήσει αύξηση ισχύος της σύνδεσής του με το ηλεκτρικό ρεύμα), ότι το συνεργείο του ήταν στον αέρα.

Ο ιδιοκτήτης του συνεργείου, σύμφωνα με πληροφορίες, χρειάστηκε να αποζημιώσει τους πελάτες του για όλες τις πιστοποιημένες εργασίες που τους παρείχε στο διάστημα που λειτουργούσε χωρίς άδειες (αποζημιώσεις που ανήλθαν στο ποσό των 2.000 ευρώ), ενώ αναγκάστηκε να καταβάλει εκ νέου του ποσό των 3.000 ευρώ, προκειμένου η επιχείρησή του να αποκτήσει άδεια ίδρυσης και λειτουργίας, κάτι που πέτυχε μετά από δύο μήνες αγώνα.

Ο επαγγελματίας απευθύνθηκε στη δικαιοσύνη και μήνυσε τον μηχανολόγο μηχανικό, ο οποίος κάθισε χθες στο εδώλιο του κατηγορουμένου.

Πάντως ο καταδικασθείς, απολογούμενος στο Μονομελές, υποστήριξε ότι πήγε τον φάκελο του επαγγελματία στη Διεύθυνση Μεταφορών και Συγκοινωνιών της Περιφερειακής Ενότητας Μαγνησίας, αλλά δεν έβγαλε τις άδειες, καθώς δεν πληρώθηκε για τις εργασίες που είχε παράσχει.

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΟΥΓΚΑ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου