ΤΟΠΙΚΑ

Εκδηλώσεις τιμής και μνήμης της γενοκτονίας των Ποντίων

εκδηλώσεις-τιμής-και-μνήμης-της-γενοκ-460231

Εκδηλώσεις τιμής διοργανώνονται την Κυριακή 21 Μαΐου στο πλαίσιο της ημέρας Μνήμης της Γενοκτονίας του Ελληνισμού του Πόντου. Σύμφωνα με το πρόγραμμα εκδηλώσεων που διοργανώνονται από την Περιφερειακή Ενότητα Μαγνησίας και Σποράδων, στις 11 το πρωί θα τελεστεί δοξολογία στον Ιερό Ναό Ευαγγελίστριας Νέας Ιωνίας και στις 11:15 θα ψαλεί επιμνημόσυνη δέηση στο Μνημείο της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου, που βρίσκεται στο προαύλιο του Πολιτιστικού Κέντρου Νέας Ιωνίας, Σταδίου – Μανδηλαρά.

Η εκδήλωση περιλαμβάνει ομιλία του προέδρου της Ένωσης Ποντίων Νομού Μαγνησίας, Κωνσταντίνου Περκουλίδη, και θα ακολουθήσει κατάθεση στεφάνων από ανώτατες πολιτικές και στρατιωτικές αρχές, εκπροσώπους πολιτικών κομμάτων, ποντιακών οργανώσεων, νομικών προσώπων ή άλλων φορέων που θέλουν να τιμήσουν την επέτειο. Οι εκδηλώσεις της 21ης Μαΐου θα έχουν πανεθνικό και παλλαϊκό χαρακτήρα και την αρμόζουσα λαμπρότητα.

Ο συγκεκριμένος εορτασμός έχει ως σκοπό να τονίσει και να υπενθυμίσει τα γεγονότα της δραματικής περιόδου των διωγμών, της γενοκτονίας και του ξεριζωμού των Ελλήνων του Πόντου από την Οθωμανική κατοχή, από το 1916 έως και το 1923, και μετατρέποντας τον λαό των Ποντίων σε ένα λαό προσφύγων και διασποράς. Σε ανακοίνωση που εξέδωσε η Περιφέρεια Θεσσαλίας με αφορμή τον παραπάνω εορτασμό, επισημαίνεται ότι δεν θα σταλούν ιδιαίτερες προσκλήσεις.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου