ΤΟΠΙΚΑ

Διακεκριμένος οικονομολόγος, επίτιμος διδάκτορας στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας

διακεκριμένος-οικονομολόγος-επίτιμ-460241

Επίτιμος διδάκτοράς του Τμήματος Οικονομικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, αναγορεύτηκε προχθές ο καθηγητής Geoffrey Hodgson, εκ των καλυτέρων διεθνώς, στο πλαίσιο ειδικής εκδήλωσης που πραγματοποιήθηκε στο αμφιθέατρο του τμήματος οικονομικών.

Η αναγόρευση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της διοργάνωσης του 5ου Συνεδρίου Εφαρμοσμένης Οικονομικής, που πραγματοποιείται με τη συμμετοχή διακεκριμένων επιστημόνων από την Ελλάδα και το εξωτερικό.

Ο καθηγητής Geoffrey Hodgson έχει διεθνή ακαδημαϊκή μαρτυρία, αλλά και γνωστό πολύτομο και πολυσχιδές επιστημονικό έργο, στο οποίο αναφέρθηκε αναλυτικά ο επίκουρος καθηγητής Πασχάλης Αρβανιτίδης, επισημαίνοντας παράλληλα ότι ο καθηγητής στο University of Hertfordshire της Βρετανίας θεωρείται ένας από τους διαπρεπέστερους σε παγκόσμια κλίμακα οικονομολόγους. Ο ίδιος αναφέρθηκε στην πολύτιμη συνεισφορά του καθηγητή στη διεθνή επιστημονική έρευνα, τα άρθρα και τις δημοσιεύσεις που εμπλούτισαν την επιστημονική γνώση.

Η τελετή αναγόρευσης άρχισε με την προσφώνηση από τον πρύτανη του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, καθηγητή Γιώργο Πετράκο, ενώ ο πρόεδρος του Τμήματος Οικονομικών Επιστημών, καθηγητής Μιχάλης Ζουμπουλάκης, ανέγνωσε την εισήγηση, το ψήφισμα και την αναγόρευση. Ακολούθησε η περιένδυση του τιμώμενου με την τήβεννο του τμήματος και η επίδοση των τίτλων.

Παίρνοντας τον λόγο, ο διακεκριμένος Βρετανός οικονομολόγος δήλωσε συγκινημένος για την τιμή προς το πρόσωπό του και τη θερμή υποδοχή που του επιφύλαξε το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας. «Είναι πολύ σημαντική για μένα η στιγμή της αναγόρευσης και νιώθω ως Έλληνας πολίτης, σας ευχαριστώ πολύ», είπε ο καθηγητής Hodgson, αποσπώντας το θερμό χειροκρότημα των παρισταμένων.

Στη συνέχεια μίλησε για τα «Ιδιοκτησιακά δικαιώματα, τη μεγάλη επανάσταση και την άνοδο του βρετανικού καπιταλισμού», κάνοντας επί της ουσίας μια αναδρομή στην οικονομική ιστορία της χώρας του, σε συνάρτηση με άλλες ευρωπαϊκές χώρες.

Στη διάρκεια της ομιλίας του, ο ίδιος άφησε να διαφανεί ο ρόλος της πολιτείας, των νόμων και των θεσμών στη διασφάλιση των ιδιοκτησιακών δικαιωμάτων ως μέσο σταθερότητας και ανάπτυξης, ενώ δεν παρέλειψε να αναφερθεί στους πολέμους που επηρέασαν την οικονομία της χώρας.

Την εκδήλωση πλαισίωσε μουσικό πρόγραμμα με έργα για δύο κιθάρες του Μάνου Χατζιδάκι. Ερμήνευσαν οι καθηγητές Τάσος Ιωακειμίδης και Ντίνος Γκρίνιας του ωδείου Βάσως Κεχαϊδου-Κορφιάτη.

ΓΛ. ΥΔΡ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου