ΤΟΠΙΚΑ

Νέα ανθρωπιστική αποστολή του «Εσταυρωμένου» στις φυλακές Μαλανδρίνου

νέα-ανθρωπιστική-αποστολή-του-εσταυ-460585

Πραγματοποιήθηκε χθες μια νέα μεγάλη ανθρωπιστική αποστολή για την ενίσχυση των απόρων κρατουμένων της ανδρικής φυλακής στο Μαλανδρίνο Φωκίδος. Ύστερα από σχετικό αίτημα της Κοινωνικής Υπηρεσίας της φυλακής, εθελοντές του Κέντρο Διαχείρισης Ανθρωπιστικής Βοήθειας της Ι. Μ. παρέδωσαν ελαφρώς μεταχειρισμένα ανδρικά ενδύματα και είδη προσωπικής καθαριότητος.

“Ο Εσταυρωμένος” και οι συνεργάτες εργάζονται ανιδιοτελώς σε τρεις κοινωνικές δομές της τοπικής Εκκλησίας:

1. Στο ΚΕΝΤΡΟ ΥΠΟΔΟΧΗΣ ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΩΝ

2. Στον ΣΤΑΘΜΟ ΠΡΩΤΩΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΒΟΗΘΕΙΩΝ “ΔΙΑΚΟΝΙΑ” και

3. Στο ΚΕΝΤΡΟ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΑΝΘΡΩΠΙΣΤΙΚΗΣ ΒΟΗΘΕΙΑΣ

Σ’ αυτούς τους χώρους διακονίας αξιοποιούνται όλες οι προσφορές των συμπολιτών μας. Η ταξινόμηση, η διαλογή, η συσκευασία, η αποθήκευση και η οργάνωση των αποστολών πραγματοποιούνται με αγάπη προς τον πάσχοντα συνάνθρωπο. Δυστυχώς, οι προσφορές κάποιων συμπολιτών μας (σε είδη ένδυσης, υπόδησης κ.α. ) δεν είναι πάντοτε σε καλή κατάσταση και ο κόπος των εθελοντών αυξάνεται, διότι μπαίνουν στη διαδικασία να απομακρύνουν όλα τα ακατάλληλα είδη.

Επισημαίνεται πως η εγκύκλιος του Υπουργείου Υγείας απαγορεύει να προσφέρονται σε φυσικά πρόσωπα και κοινωνικές υπηρεσίες ενδύματα άπλυτα και φθαρμένα.

Από τον ΕΣΤΑΥΡΩΜΕΝΟ απευθύνεται έκκληση προς όλους να παραδίδουν στο Κέντρο Διαχείρισης Ανθρωπιστικής Βοήθειας, Θουκυδίδου 10, στον Βόλο, καθημερινά 10 π.μ. – 12 μ.

ενδύματα πλυμένα, καθαρά και σιδερωμένα και επίσης, υποδήματα για όλες τις ηλικίες περιποιημένα και καθαρά. Ζητούνται ανδρικά ενδύματα (καλοκαιρινά) για τους χώρους κράτησης.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου