ΤΟΠΙΚΑ

Καταδίκη σε «ποντικούς» πιτσαρίας στον Βόλο

καταδίκη-σε-ποντικούς-πιτσαρίας-στ-461737

Ποινή φυλάκισης δύο ετών με τριετή αναστολή και εφέσιμη επέβαλε προχθές το Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Βόλου στον 22χρονο, ο οποίος βραδινές ώρες της Δευτέρας – ξημερώματα Τρίτης, διέρρηξε γνωστή πιτσαρία 62χρονου στον Βόλο και αφαίρεσε μία τηλεόραση, δύο φορητούς ηλεκτρονικούς υπολογιστές, καθώς και τέσσερα κινητά τηλέφωνα, συνολικής εκτιμώμενης αξίας 1.500 ευρώ. Κατά τη διαφυγή του έκλεψε μηχανάκι ιδιοκτησίας 29χρονου που ήταν σταθμευμένο έξω από το κατάστημα.

Ο 22χρονος, από κοινού με 25χρονο ημεδαπό, ο οποίος κατηγορείται ότι τον βοήθησε στην κλοπή, και με άλλους δύο Βολιώτες, έναν 26χρονο και έναν 40χρονο οι οποίοι αγόρασαν τα κλεμμένα αντικείμενα, οδηγήθηκαν προχθές συνοδεία αστυνομικών στο Αυτόφωρο.

«Δεν ήξερα τι έκανα», φέρεται να είπε απολογούμενος στο δικαστήριο ο 22χρονος δράστης, ο οποίος επικαλέστηκε τον εθισμό του σε ναρκωτικά, προκειμένου να δικαιολογήσει την πράξη του. Ωστόσο, το Αυτόφωρο δεν πείστηκε από τις εξηγήσεις και τον καταδίκασε. Ο κατηγορούμενος είχε απασχολήσει ξανά τις αστυνομικές και δικαστικές αρχές με υποθέσεις ναρκωτικών και κλοπών.

Ελαφρύτερη ποινή επιβλήθηκε στον 25χρονο για απλή συνέργεια σε κλοπή, ο οποίος καταδικάστηκε σε τρεις μήνες φυλάκιση, καθώς ο κατηγορούμενος υποστήριξε ότι δεν γνώριζε τίποτα για τη δράση του 22χρονου και ότι εκείνος το μόνο που έκανε ήταν να τον μεταφέρει.

Αυστηρή ήταν η απόφαση του δικαστηρίου για τους δύο άλλους δράστες, οι οποίοι κατηγορούνταν για αποδοχή προϊόντων εγκλήματος. Στο δικαστήριο, τόσο ο 26χρονος όσο και ο 40χρονος, ισχυρίστηκαν ότι δεν γνώριζαν πως τα αντικείμενα που αγόρασαν ήταν κλεμμένα. Το δικαστήριο που δεν πείστηκε, τους καταδίκασε σε 15 μήνες φυλάκιση.

Ο 26χρονος καταδικασθείς είχε δεχθεί να αγοράσει την τηλεόραση με το ποσό των 50 ευρώ, ενώ ο 40χρονος αγόρασε τους δύο φορητούς ηλεκτρονικούς υπολογιστές με το ποσό των 15 ευρώ.

Η κλοπή εξιχνιάστηκε από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Βόλου. Οι αστυνομικοί, μετά από συντονισμένες αναζητήσεις, εντόπισαν τους δύο δράστες της διάρρηξης και στην κατοχή τους βρήκαν μέρος των αφαιρεθέντων αντικειμένων. Με περαιτέρω έρευνα έφτασαν και στους Βολιώτες που αγόρασαν τα κλεμμένα είδη.

Κ. Μ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου