ΤΟΠΙΚΑ

Παραιτείται ο Λάζαρος Γαϊτάνης

παραιτείται-ο-λάζαρος-γαϊτάνης-462486

Με αφορμή νέο έγγραφο – φωτιά της Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών του Υπουργείου Δικαιοσύνης για το κτηριακό των δικαστηρίων στα τέλη Μαρτίου, συνέντευξη Τύπου θα παραχωρήσει αύριο Πέμπτη ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Βόλου, Λάζαρος Γαϊτάνης.

Όπως ενημερώνει με ανακοίνωσή του, η συνέντευξη, η οποία θα δοθεί στις 12 το μεσημέρι και θα αφορά στα ανυπέρβλητα εμπόδια στην πιθανότητα εξεύρεσης δωρεάν οικοπέδου για ανέγερση νέου δικαστικού μεγάρου.

Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες, ο κ. Γαϊτάνης πρόκειται να παραιτηθεί από την άτυπη επιτροπή που συνέστησε το Υπουργείο Δικαιοσύνης Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και Διαφάνειας.

Ένα χρόνο μετά τη συγκρότηση της επιτροπής, όχι μόνο δεν φαίνεται να υπάρχει ουσιαστική πρόοδος στην πορεία των εργασιών, αλλά η Διεύθυνση των Τεχνικών Υπηρεσιών του υπουργείου επανήλθε με νέο έγγραφο-βόμβα στα τέλη Μαρτίου.

Το έγγραφο «φωτιά» αναγράφει ότι: «τα οικόπεδα που προτείνουν οι τοπικοί φορείς για τη ανέγερση νέου δικαστικού μεγάρου δεν πληρούν τη βασική προδιαγραφή, να βρίσκονται δηλαδή σε κεντρική και περίοπτη θέση της πόλεως του Βόλου», και μπορεί να εκληφθεί μόνο ως κοροϊδία και εμπαιγμός απέναντι στις προσπάθειες των τοπικών φορέων για την αντιμετώπιση του κτηριακού των δικαστηρίων.

Μεταξύ άλλων τονίζει ότι για τα τρία δημοτικά οικόπεδα που είχαν προταθεί από την επιτροπή Μόσχου, δηλαδή τα δύο στη Γιάννη Δήμου κοντά στον χείμαρρο Άναυρο και το τρίτο κοντά στον Περιφερειακό, δεν περιήλθαν στοιχεία στις Τεχνικές Υπηρεσίες.

Ωστόσο, αυτός ο ισχυρισμός, είναι αναληθής, όπως προκύπτει από παλαιότερες δηλώσεις τόσο του προέδρου του Δικηγορικού Συλλόγου Βόλου, Λάζαρου Γαϊτάνη, όσο και της προέδρου του Συλλόγου Δικαστικών Υπαλλήλων Βόλου, Γιάννας Παπαδημητρίου, που είχαν παραδώσει πλήρη φάκελο με τις προτάσεις της επιτροπής Μόσχου και στον υπουργό Δικαιοσύνης επί Ν. Δ., Χαράλαμπο Αθανασίου, και στις ηγεσίες του Υπουργείου Δικαιοσύνης από το 2015 και μετά.

Κ. Μ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου