ΤΟΠΙΚΑ

Β. Οικονόμου: Αποκαρδιωτική η εικόνα της Υγείας στη Μαγνησία

β-οικονόμου-αποκαρδιωτική-η-εικόνα-τη-463801

Αποκαρδιωτική είναι εικόνα του τομέα της Υγείας στη Μαγνησία, σύμφωνα με την εκτίμηση των στελεχών του κλιμακίου της ΝΔ που περιόδευσαν σήμερα σε δομές υγείας της περιοχής.

Επικεφαλής του κλιμακίου ήταν ο τομεάρχης Υγείας της ΝΔ, Βασίλης Οικονόμου, τον οποίο συνόδευσαν ο αναπληρωτής τομεάρχης Υγείας Ιάσονας Φωτήλας, ο πρόεδρος της ΝΟΔΕ Μαγνησίας Δ. Νταόπουλος και ο θεματικός τομεάρχης για την Υγεία Θ. Κωτούλας αλλά και πολιτευτές.

Στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, τόσο ο κ. Οικονόμου όσο και ο κ. Φωτήλας, αναφερόμενοι στην εικόνα που αποκόμισαν μετά τις επισκέψεις στις δομές της περιοχής, εκτίμησαν ότι η κατάσταση στη Μαγνησία είναι χειρότερη από τον πανελλαδικό μέσο όρο και επέκριναν τον πρωθυπουργό ότι κόβει κορδέλες σε έργα της υγείας για τα οποία όμως το Υπουργείο Υγείας δεν έχει εκπονήσει όπως είπε κανένα σχέδιο για το πώς θα λειτουργήσουν προς όφελος των πολιτών.

Ο τομεάρχης Υγείας της ΝΔ είπε επίσης ότι η πληρότητα 50-60% του οργανογράμματος στο Νοσοκομείο Βόλου, το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, που είναι κουρασμένο εκ των πραγμάτων δεν μπορεί να ανταποκριθεί στις ανάγκες ασθενών και ασφαλισμένων.

Εκανε εξάλλου αναφορά ειδικά στο θέμα που είχε ανακύψει πρόσφατα με τους καρκινοπαθείς λέγοντας ότι σε συνεργασία με το βουλευτή Μαγνησίας της ΝΔ Χρήστο Μπουκώρο η αξιωματική αντιπολίτευση κατέθεσε ερώτηση στη Βουλή και πίεσε προκειμένου να βρεθεί λύση στο πρόβλημα.

Καυστικότερος για το συγκεκριμένο θέμα ήταν ο κ. Φωτήλας που άφησε αιχμές για τη στάση της διοίκησης του Νοσοκομείου και επέκρινε τον κ. Δραμητινό λέγοντας χαρακτηριστικά «“Έχω βαρεθεί να ακούω από διοικητές ιδανικές καταστάσεις και μετά να μιλάω με γιατρούς και νοσηλευτές και να ακούω διαφορετικά πράγματα. Χάρις σε ένα τεράστιο ζήλο του προσωπικού στέκεται το Νοσοκομείο Βόλου” ανέφερε ο ίδιος.

Μνεία έγινε επίσης και για το ΚΥ Αλμυρού όπου δεν υπάρχει παιδίατρος αλλά και οδηγοί ασθενοφόρων όπως επίσης υλικά για το οδοντιατρικό τμήμα ενώ όσον αφορά το ΕΚΑΒ τονίστηκαν ιδιαίτερα τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το τοπικό τμήμα λόγω έλλειψης οχημάτων και προσωπικού. Ο πρόεδρος της ΕΙΝΚΥΜ Ν. Χαυτούρας επέδωσε υπόμνημα με τα αιτήματα ειδικά για την πρόσληψη μόνιμου προσωπικού.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου