ΤΟΠΙΚΑ

Στις 5 Ιουνίου η δίκη για το έγκλημα με θύμα 92χρονο πρώην τραπεζικό

στις-5-ιουνίου-η-δίκη-για-το-έγκλημα-με-θ-464186

Προσδιορίστηκε για συζήτηση η ανθρωποκτονία εκ προθέσεως με κίνητρο τη ληστεία, που τάραξε το Βόλο τον Απρίλιο του 2016 όταν ο άτυχος 92χρονος Αντώνης Ιωάννου πρώην Τραπεζικός βρέθηκε νεκρός σε αποθηκάκι στο πίσω μέρος του σπιτιού του στην οδό 28ης Οκτωβρίου 297, στο πάρκο Μεφσούτ, όπου τον είχαν οδηγήσει αδίστακτοι κακοποιοί για να το ληστέψουν.

Οι πέντε κατηγορούμενοι για το έγκλημα, τρεις Ρομά ηλικίας 63,57 και 39 ετών, και δύο Βολιώτες, ένας 41χρονος υπαξιωματικός της Αεροπορίας και ένας 34χρονος υπάλληλος σε εργολάβο, που είναι προφυλακισμένοι θα δικαστούν από το Κακουργιοδικείο Καρδίτσας στις 5 Ιουνίου 2017. Στη συζήτηση της υπόθεσης έχει δοθεί ήδη μία αναβολή.

Ο άτυχος ηλικιωμένος είχε βρει μαρτυρικό θάνατο. Ούτε τα κάγκελα με τα οποία είχε ασφαλίσει τα παράθυρά του, ούτε και ο φράχτης που ύψωσε περιμετρικά του οικοπέδου του, καθώς είχε πέσει θύμα κλοπών και άλλες φορές στο παρελθόν, είχαν καταφέρει να τον προστατέψουν. Βρέθηκε δεμένος και φιμωμένος από τον εγγονό του που καλούσε σε βοήθεια σοκαρισμένος.

Οι πέντε δράστες που κατηγορούνται για την ανθρωποκτονία είναι κρατούμενοι των Δικαστικών Φυλακών Λάρισας.

Ενα κομμάτι λευκό σχοινί που φαίνεται ότι είχε γενετικό υλικό οδήγησε, σύμφωνα με πληροφορίες, στην ταυτοποίηση του 39χρονου Ρομά και οι αποκαλύψεις πήραν μορφή χιονοστιβάδας.

Οι τρεις Ρομά, σύμφωνα με πληροφορίες, είχαν προσπαθήσει να κλέψουν τον άτυχο 92χρονο και μερικές μέρες πριν τη ληστεία όμως δεν τα κατάφεραν, καθώς ο μοναχικός ηλικιωμένος είχε ασφαλίσει καλά το σπίτι με κάγκελα και περίφραξη επειδή φοβόταν για τη ζωή του. Επέστρεψαν στο σπίτι – στόχο, καθώς γνώριζαν ότι ο πρώην συνταξιούχος είχε χρήματα μαζί όμως με τους δύο Βολιώτες.

Σύμφωνα με πληροφορίες από την Αστυνομία και οι πέντε δράστες φέρονται να ομολόγησαν τη συμμετοχή τους στη ληστεία. Ωστόσο, αρνήθηκαν κατηγορηματικά ότι επιδίωξαν να σκοτώσουν τον άτυχο ηλικιωμένο.

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΟΥΓΚΑ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου