ΤΟΠΙΚΑ

Συστράτευση ΕΚΒ, ΑΔΕΔΥ, ΟΕΒΕΜ για την απεργία της Τετάρτης

συστράτευση-εκβ-αδεδυ-οεβεμ-για-την-απ-464506

Παρά το γεγονός ότι η εμπορική αγορά και η εστίαση… απέχουν, από την προσπάθεια να «νεκρώσουν» τα πάντα μεθαύριο Τετάρτη, ημέρα γενικής πανεργατικής απεργίας, καθώς δεν θα συμμετέχουν στην κοινή κινητοποίηση που ετοιμάζουν ΕΚΒ, ΑΔΕΔΥ και ΟΕΒΕΜ, οι διοργανωτές εκτιμούν ότι η Κυβέρνηση θα πάρει «ηχηρό» μήνυμα εναντίωσης στα νέα μέτρα που ψηφίζονται την Πέμπτη στη Βουλή.

Προκειμένου οι εργαζόμενοι ιδιωτικού και δημοσίου τομέα, οι αυτοαπασχολούμενοι και οι μικρομεσαίοι επαγγελματίες να δώσουν δυναμικό παρόν, στην μεθαυριανή απεργιακή συγκέντρωση της Πλατείας Ελευθερίας στις 10 το πρωί, οι εκπρόσωποι του Εργατικού Κέντρου, της ΑΔΕΔΥ και της ΟΕΒΕΜ, παραχώρησαν κοινή συνέντευξη τύπου και απηύθυναν κάλεσμα προς όλους.

«Το νέο μνημόνιο έρχεται μετά από αποτυχημένη πολύμηνη διαπραγμάτευση να εξαθλιώσει ακόμη περισσότερο εργαζόμενους, συνταξιούχους, επαγγελματίες, όλη την κοινωνία τελικά» υπογράμμισε ο πρόεδρος του ΕΚΒ Θανάσης Παπαδημόπουλος που κατήγγειλε την Κυβέρνηση λέγοντας πως δεν νομιμοποιείται να νομοθετεί μέτρα εις βάρος των πολιτών.

«Η κυβέρνηση συνεχώς ψεύδεται ασύστολα και εξαπατά Ελληνικό λαό για να μείνει στην εξουσία. Δεν τους νοιάζει τι θα πάθει ο ελληνικός λαός», δήλωσε ο κ. Παπαδημόπουλος και κάλεσε τους εργαζόμενους να βγούνε στους δρόμους.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος του Νομαρχιακού Τμήματος της ΑΔΕΔΥ Φίλιππος Κωνσταντινίδης αναφέρθηκε στις επιπτώσεις που θα έχουν τα νέα μέτρα στο δημοσιοϋπαλληλικό κόσμο αλλά και σε άλλες ευρύτερες κοινωνικές ομάδας για να υπογραμμίσει πως τα πάντα απορρυθμίζονται.

«Όλοι οι δημόσιοι υπάλληλοι που είχαν δάνεια δεν μπορούν να τα αποπληρώσουν και οφείλουν παντού», σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Κωνσταντινίδης και κατήγγειλε πως «το τίμημα των μέτρων το πληρώνουν κάθε φορά οι μη έχοντες».

Αιχμές από ΟΕΒΕΜ

Εμμεσες αιχμές για την απόφαση του Εμπορικού Συλλόγου και του συλλόγου εστίασης που δεν θα συμμετέχουν στην απεργιακή κινητοποίηση αλλά και παρότρυνση προς όλους τους επιστημονικούς φορείς να συνταχθούν με το κοινό μέτωπο ώστε τα νέα μέτρα να ακυρωθούν στην πράξη, περιλάμβανε η τοποθέτηση του προέδρου της ΟΕΒΕΜ.

«Στέλνει εμάς και τα παιδιά μας σε κατάσταση που δύσκολα θα ξεφύγουμε. Αυτό μας κάνει να συστρατευθούμε όλοι μαζί, ιδιωτικός και δημόσιος τομέας κάτω από κοινή αναγκαιότητα να αναχαιτιστεί μνημόνιο Τσίπρα» υπογράμμισε χαρακτηριστικά ο κ. Τρ. Πλαστάρας και κάλεσε όλους να συμμετάσχουν στην απεργία τονίζοντας «πως οργανώθηκε και ανακοινώθηκε έγκαιρα και δεν χωράει δικαιολογία για απουσία κανενός.

«Η Τετάρτη, είναι μέρα συνευθύνης για όλους. Τα μέτρα είναι ένας νέος Αρμαγεδώνας και όλοι έχουμε υποχρέωση να αντισταθούμε» τόνισε και κάλεσε τους καταστηματάρχες να κλείσουν την αγορά και τους καταναλωτές να μη δαπανήσουν ούτε ένα ευρώ. Σημείωσε εξάλλου πως μπορεί η κάθε άποψη να είναι σεβαστή, αυτό όμως που προέχει είναι η Κυβέρνηση να πάρει το μήνυμα.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου