ΤΟΠΙΚΑ

Σε απεργιακό κλοιό ο Βόλος ενάντια στο νέο επώδυνο πακέτο μέτρων

σε-απεργιακό-κλοιό-ο-βόλος-ενάντια-στο-465070

Μπαράζ απεργιακών κινητοποιήσεων αυτή την εβδομάδα και στο Βόλο που θα κορυφωθεί την ερχόμενη Πέμπτη, που ψηφίζεται το νέο επώδυνο πακέτο μέτρων στη Βουλή.

Την «αρχή» κάνουν οι δημοσιογράφοι που αύριο Τρίτη κατέρχονται σε 24ωρη απεργία. Την επόμενη ακριβώς μέρα, την Τετάρτη 17 Μαΐου τη σκυτάλη παίρνουν ΕΚΒ – ΑΔΕΔΥ και ΟΕΒΕΜ που συγκροτούν κοινό μέτωπο δράσης και στο πλαίσιο της 24ωρης πανεργατικής απεργίας, που έχει προκηρυχθεί, θα πραγματοποιήσουν απεργιακή συγκέντρωση στην Πλατεία Ελευθερίας στις 10 το πρωί.

Την ίδια μέρα το ΠΑΜΕ στις 9.30 το πρωί πραγματοποιεί απεργιακή συγκέντρωση στην Πλατεία Ελευθερίας. Οι ταξικές δυνάμεις του ΠΑΜΕ θα πραγματοποιήσουν και δεύτερη συγκέντρωση την Πέμπτη 18 Μαΐου, ημέρα ψήφισης των μέτρων στις 7 το απόγευμα στην Πλατεία Πανεπιστημίου.

ΕΚΒ και ΑΔΕΔΥ, συνδικάτα του ιδιωτικού τομέα και το ΠΑΜΕ με ανακοινώσεις τους καλούν σε συσπείρωση των εργαζομένων.Σήμερα στις 11 το πρωί τα προεδρεία ΕΚΒ- ΑΔΕΔΥ και ΟΕΒΕΜ παραχωρούν κοινή συνέντευξη τύπου εν όψει της απεργίας την Τετάρτη ενώ μισή ώρα νωρίτερα συνέντευξη τύπου διοργανώνει και το ΠΑΜΕ Μαγνησίας.

Στην κοινή ανακοίνωση που εκδόθηκε από ΕΚΒ- ΑΔΕΔΥ και ΟΕΒΕΜ μεταξύ άλλων τονίζεται :

«Αρνούμαστε να είμαστε εμείς τα θύματα των ψεύτικων προεκλογικών υποσχέσεων των κ.κ. Τσίπρα και Καμμένου. Αρνούμαστε να γίνουμε τα πειραματόζωα του διαπραγματευτικού παζαριού των κ.κ. Τσακαλώτου και Αχτσιόγλου. Αρνούμαστενα συναινέσουμε στην οικονομική και βιοτική καταδίκη μας και στην υποθήκευση του μέλλοντος των παιδιών μας.

Γι αυτό και την Τετάρτη 17 Μαϊου, απεργούμε μαζικά και συλλογικά, εκφράζοντας την κοινή μας οργή και στέλνοντας στους πολιτικούς ψεύτες μήνυμα αγώνα για την μη εφαρμογή του 4ου Μνημονίου τους.

Οι συνεχιζόμενες μειώσεις μισθών, η επέκταση της φτώχειας των συνταξιούχων, των ανέργων, των μικρομεσαίων επαγγελματιών, η ανεργία και ο ξενιτεμός των νέων, μπορεί να περιέχονται στους όρους του Μνημονίου, δεν μπορεί όμως και δεν θα να γίνουν απ’ την πλευρά μας αποδεκτά. Καλούμε όλους τους εργαζόμενους του Ιδιωτικού και του Δημοσίου Τομέα, τους Επαγγελματο-Βιοτέχνες κι Εμπόρους και άπαντες τους Βολιώτες συμπολίτες μας να συμμετέχουν μαζικά στην Πανεργατική, Παλλαϊκή συγκέντρωση που θα γίνει στις 10 το πρωί, στην Πλατεία Ελευθερίας. Στόχος μας η αντιμνημονιακή ανατροπή και η απένταξη της Χώρας από το «μαύρο» και το αβέβαιο».

Χωρίς ενημέρωση αύριο Τρίτη

Τη συμμετοχή τους στην πανελλαδική πανεργατική απεργία αποφάσισαν τα Διοικητικά Συμβούλια των συνεργαζόμενων Ενώσεων στον Τύπο. Ολοι οι δημοσιογράφοι, δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, θα απεργήσουν από τις 06:00 της Τρίτης, 16 Μαΐου έως τις 06:00 της Τετάρτης, 17 Μαΐου.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΠΟΕΣΥ και του διασωματειακού «οι δημοσιογράφοι αντιδρούν στα αντιλαϊκά μέτρα και στις νέες μνημονιακές δεσμεύσεις που πλήττουν κατάφωρα το σύνολο του ελληνικού λαού και ιδιαίτερα τους εργαζομένους στον χώρο του Τύπου, με απελευθέρωση των ομαδικών απολύσεων, νέες περικοπές κύριων και επικουρικών συντάξεων και δριμεία φοροεπιδρομή σε μισθωτούς και συνταξιούχους».

Επίσης, οι δημοσιογράφοι διεκδικούν: σταθερή και πλήρη εργασία για όλους, με πλήρη εργασιακά δικαιώματα και αξιοπρεπείς μισθούς και συντάξεις, υπογραφή Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας, ουσιαστικά μέτρα αντιμετώπισης της ανεργίας και αυτονομία του ΕΤΑΠ-ΜΜΕ, του ΕΔΟΕΑΠ και των ΤΕΑΣ, ως αυτοδιοικούμενων φορέων κοινωνικής ασφάλισης.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου