ΤΟΠΙΚΑ

Κοπή επικίνδυνου δέντρου στην Ιωλκού

κοπή-επικίνδυνου-δέντρου-στην-ιωλκού-466276

Επικίνδυνο για πεζούς και διερχόμενα οχήματα, σε κεντρικότατο οδικό άξονα της πόλης, στην οδό Ιωλκού στο ύψος του Ασκληπιείου. Το αιωνόβιο δέντρο (μελικοκιά) βρίσκεται σχεδόν στον αέρα. Είναι στο πρανές και οι ρίζες του προκαλούν αποκόλληση βράχων, που πέφτουν στην πλευρά του δρόμου με κίνδυνο για πεζούς και διερχόμενα οχήματα.

Το επικίνδυνο δέντρο με έκθεση της Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Βόλου, προτάθηκε να κοπεί. Το θέμα συζητήθηκε στη συνεδρίαση της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής. Κατά την Υπηρεσία Πρασίνου, το δέντρο είναι μακροσκοπικά υγιές και ο επικεφαλής των Δρόμων Συνεργασίας, Μαργ. Πατσιαντάς πρότεινε την κατασκευή έργου αντιστήριξης, προκειμένου και το δέντρο να σωθεί και να μην υπάρχει κίνδυνος για πεζούς και οχήματα.

Απόφαση της επιτροπής να το κόψει προκάλεσε την αντίδραση του εκπροσώπου της ΛΑΣ, Θεοδ. Τσαλούχα που κατήγγειλε «δύο μέτρα και σταθμά».

Προηγουμένως, δημότης από την περιοχή του Αγίου Λαυρεντίου, είχε ζητήσει την κοπή πλατάνου, καθώς όπως υποστήριξε «ο κορμός του σπρώχνει το σπίτι, τα κλαδιά του έχουν σπάσει τα κεραμίδια και οι ρίζες του βγαίνουν στην αυλή».

Η επιτροπή απέρριψε το αίτημα, καθώς στηρίχθηκε στην αυτοψία της Υπηρεσίας Πρασίνου, βάσει της οποίας ο κορμός απέχει 40 εκατοστά από το εγκαταλελειμμένο σπίτι. Μάλιστα, στο αρχικό αίτημα του δημότη, ζητούνταν κόψιμο του πλατάνου για λόγους υγείας Τα μέλη της επιτροπής αποφάσισαν να μην κόψουν το δέντρο, αλλά να το κλαδέψουν, προκειμένου τα κλαδιά του να μην προκαλούν ζημιές στο σπίτι.

Στην ίδια συνεδρίαση, συζητήθηκε και η περίπτωση καταστήματος που λειτουργεί με άδεια πυρασφάλειας για αποθήκη!

Με έγγραφό της προς τον Δήμο Βόλου, η ίδια η Πυροσβεστική Υπηρεσία ζητά την ανάκληση άδειας και λειτουργίας του καταστήματος, δεδομένου ότι η άδεια πυρασφάλειας που διαθέτει είναι για αποθήκη και όχι για κατάστημα.

Η επιχείρηση έχει απευθυνθεί στο υπουργείο για να λυθεί το πρόβλημα και να μην αναγκαστεί να κλείσει.

Αποφασίστηκε να αναβληθεί η λήψη απόφασης και να ζητηθεί γνωμοδότηση επί τους θέματος από τη νομική υπηρεσία του δήμου, προκειμένου να μην αδικηθεί η επιχείρηση ούτε όμως να συνεχίσει να λειτουργεί με πιθανούς κινδύνους για τους εργαζόμενους και τους πελάτες της.

ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου