ΤΟΠΙΚΑ

Απορρίφθηκε και η δεύτερη προσφυγή για το σπίτι με αμίαντο

απορρίφθηκε-και-η-δεύτερη-προσφυγή-γι-467438

Απορρίφθηκε και από την ειδική επιτροπή του άρθρου 152 η προσφυγή της επικεφαλής της Επιλογής Ευθύνης, Νατάσσας Οικονόμου και του ανεξάρτητου δημοτικού συμβούλου, Ιάσονα Αποστολάκη, κατά της απόφασης της Αποκεντρωμένης Διοίκησης της Περιφέρειας Θεσσαλίας που επίσης απέρριψε την αρχική προσφυγή για την κατεδάφιση του σπιτιού στη Ν. Ιωνία, η στέγη του οποίου αποτελούνταν από πλάκες ελενίτ.

Τότε είχε εγερθεί ολόκληρο ζήτημα με αφορμή την κατεδάφιση του σπιτιού και τους «κινδύνους που προκλήθηκαν στη δημόσια υγεία από την αποξήλωση πλακών αμιάντου από εταιρεία μη πιστοποιημένη για τέτοιες εργασίες».

Το ζήτημα θεωρείται πλέον λήξαν. Οι κ.κ. Νατάσσα Οικονόμου και Ιάσονας Αποστολάκης, με τη δεύτερη προσφυγή τους στην ειδική επιτροπή, ισχυρίζονταν ότι ο ανάδοχος που κατεδάφισε το σπίτι στη Ν. Ιωνία, δεν συμπεριλαμβάνεται στον κατάλογο των αδειοδοτημένων εταιρειών συλλογής, μεταφοράς και επεξεργασίας επικίνδυνων αποβλήτων του αρμοδίου υπουργείου.

Η ειδική επιτροπή ωστόσο έκρινε ότι «η εκτέλεση των εργασιών αφορούσε στην απομάκρυνση ενός πολύ μικρού ξύλινου κτίσματος (του οποίου η στέγη αποτελούνταν από πλάκες ελενίτ), στην απομάκρυνση και μεταφορά αυτών των πλακών ολόκληρων, όπως ήταν, χωρίς να υπάρχει καμία επέμβαση επ’ αυτών, και χωρίς καμία επεξεργασία τους, χωρίς να θρυμματιστούν καθ’ οιονδήποτε τρόπο. Επομένως, η εκτέλεση της εργασίας αυτής δεν πραγματοποιείται αποκλειστικά και μόνον από επιχειρήσεις οι οποίες έχουν τη σχετική άδεια».

ΕΛ. ΧΑΝ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου