ΤΟΠΙΚΑ

Απεργούν καθηγητές και διοικητικοί του Π.Θ.

απεργούν-καθηγητές-και-διοικητικοί-τ-467552

Τη φωνή τους με τους εργαζόμενους του τόσο του δημόσιου όσο και του ιδιωτικού τομέα, που αντιδρούν στα νέα μέτρα που συνοδεύουν την ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης, ενώνουν καθηγητές της ΕΛΜΕ Μαγνησίας και Σύλλογος Διοικητικού Προσωπικού του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, που θα συμμετέχουν στην απεργιακή κινητοποίηση της 17ης Μαΐου.

«Η συμφωνία στην οποία κατέληξε η κυβέρνηση με τους δανειστές, μετά από υποχωρήσεις και συμβιβασμούς, παρά το γνωστό δίπολο μέτρα – αντίμετρα, θα φορτώσει νέα βάρη στην πλάτη των εργαζομένων και των συνταξιούχων μετά το 2019-2020 (μείωση αφορολόγητου ορίου κλπ)», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ΕΛΜΕ Μαγνησίας.

«Τα αντίμετρα που επικαλείται η κυβέρνηση εντάσσονται σε μια πολιτική διαχείρισης της ακραίας φτώχειας που επιβαρύνει τους ίδιους τους εργαζόμενους, και αυτά υλοποιούνται από το άγριο ξεζούμισμα της εργατικής τάξης και των λαϊκών στρωμάτων, θα κόβουν δηλαδή από τον φτωχό να δίνουν στον πιο φτωχό. Πρόκειται για αναδιανομή της φτώχειας. Ακόμα και με πλήρη υλοποίηση των προβλεπόμενων αντίμετρων δεν καλύπτονται ούτε στοιχειωδώς οι σύγχρονες, διευρυμένες λαϊκές ανάγκες. Είναι πρόκληση, αυτοί που εξαθλιώνουν τον λαό να πετάνε ένα ξεροκόμματο και να ζητάνε και ευγνωμοσύνη. Μεγάλο κομμάτι των λεγόμενων αντίμετρων θα ενισχύσει, έμμεσα ή και άμεσα, μεγάλες επιχειρήσεις και όχι τους εργαζόμενους», αναφέρει μεταξύ άλλων από την πλευρά του ο Σύλλογος Διοικητικού Προσωπικού του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου