ΤΟΠΙΚΑ

«Διευκολυντές πόλης» στο κέντρο του Βόλου

διευκολυντές-πόλης-στο-κέντρο-του-β-468031

Την εμφάνισή τους σε κεντρικές οδικές αρτηρίες έχουν κάνει από την αρχή την εβδομάδας εργαζόμενοι του Δήμου. Φορούν κίτρινα γιλέκα ασφαλείας και ονομάζονται «διευκολυντές πόλης». Ο ρόλος τους; Απευθύνουν συστάσεις προς τους οδηγούς να μην παρκάρουν παράνομα, και όταν το κάνουν τους ζητούν να απομακρυνθούν, ενώ ταυτόχρονα διανέμουν ενημερωτικά φυλλάδια για τα κυκλοφοριακά μέτρα που ισχύουν στο κέντρο της πόλης.

Ρεπορτάζ: ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Πρόκειται για συνολικά 14 άτομα που προσλήφθηκαν για λογαριασμό της Διεύθυνσης Βιώσιμης Κινητικότητας του Δήμου Βόλου, μέσω του προγράμματος Κοινωφελούς Εργασίας με οκτάμηνη απασχόληση.

Στους συγκεκριμένους εργαζόμενους αποδόθηκε ο τίτλος «διευκολυντές πόλης» και βρίσκονται καθημερινά από την περασμένη Δευτέρα (επτά στην οδό Ιάσονος και ισάριθμοι στην οδό Δημητριάδος), απευθύνοντας συστάσεις στους οδηγούς κατά της παράνομης στάθμευσης. Δεν έχουν δικαίωμα βεβαίωσης κλήσης για παράβαση, ωστόσο δρουν επικουρικά προς τη δημοτική αστυνομία, που εξακολουθεί να είναι αποδεκατισμένη από προσωπικό και αδυνατεί να βρίσκεται διαρκώς στους δρόμους.

Σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο Οικονομικών, Ανδρέα Ζέρβα, σήμερα «μάχιμοι» στη δημοτική αστυνομία είναι μόλις τέσσερις εργαζόμενοι, εκ των οποίων οι δύο απασχολούνται στον έλεγχο για την τήρηση του συστήματος ελεγχόμενης στάθμευσης και ισάριθμοι για την παράνομη στάθμευση σε κεντρικούς δρόμους και πεζοδρόμους αλλά και για την φορτοεκφόρτωση εκτός ωραρίου.

Ήδη η παρουσία των διευκολυντών πόλης, φαίνεται να αποδίδει στην πόλη και η κυκλοφορία τις ώρες αιχμής να διεξάγεται πιο ομαλά. «Έχουμε δει μικρή βελτίωση στο κυκλοφοριακό. Το θέμα είναι όμως να γίνει συνήθεια από τους οδηγούς να μην παρκάρουν παράνομα και παρεμποδίζουν την ομαλή κυκλοφορία των οχημάτων», σημείωσε ο κ. Ζέρβας.

Σημειώνεται ότι ισχύει απαγόρευσης στάσης και στάθμευσης στις οδικές αρτηρίες του κέντρου, Ιάσονος, Κ. Καρτάλη, Ιωλκού, Δημητριάδος, κίνηση, στάση και στάθμευση στους λεωφορειόδρομους, ενώ στο δακτύλιο ισχύει ωράριο φορτοεκφόρτωσης έως τις 10:30 το πρωί.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου