ΤΟΠΙΚΑ

Υπό ατμόν 150 συμβασιούχοι στον Βόλο

υπό-ατμόν-150-συμβασιούχοι-στον-βόλο-468218

Κινδυνεύουν να βρεθούν στον δρόμο αν δεν υπάρξει νομοθετική ρύθμιση – Τι λένε ο Σύλλογος Εργαζομένων στους ΟΤΑ και η ΑΔΕΔΥ Μαγνησίας

«Φωτιά» βάζει η απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου για τους συμβασιούχους και στον Βόλο. Αν δεν υπάρξει νομοθετική πρωτοβουλία, όπως προανήγγειλε χθες η κυβέρνηση, κινδυνεύουν να βρεθούν στο δρόμο -σύμφωνα με τους πρώτους υπολογισμούς του Συλλόγου Εργαζομένων στους ΟΤΑ-, περίπου 150 άτομα συνολικά που εργάζονται σε δημοτικές υπηρεσίες.

Ο «μεγαλύτερος χαμένος» θα είναι ο Δήμος Βόλου που μετρά περίπου 75 συμβασιούχους, οι περισσότεροι εκ των οποίων απασχολούνται στην Υπηρεσία Καθαριότητας. Οι υπόλοιποι, απασχολούνται στους άλλους περιφερειακούς δήμους, οι οποίοι αναμένεται να αντιμετωπίσουν σοβαρό πρόβλημα στη λειτουργία τους, καθώς οι συγκεκριμένοι υπάλληλοι εργάζονται σε νευραλγικές υπηρεσίες που έχουν να κάνουν με
την καθημερινότητα.

Η πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων στους ΟΤΑ Ν. Μαγνησίας, Θάλεια Στάχτου, που ρωτήθηκε σχετικά από τον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ, υπογράμμισε πως η συγκεκριμένη απόφαση αποτελεί πραγματικά «βόμβα» για τη λειτουργία των δήμων, καθώς όπως ανέφερε, οι συγκεκριμένοι εργαζόμενοι απασχολούνται σε πολύ κρίσιμα πόστα και συνεισφέρουν τα μέγιστα στη λειτουργία των δημοτικών υπηρεσιών.

Παρά το γεγονός ότι ως συμβασιούχοι δεν μπορούν να εγγραφούν ως μέλη στο Σωματείο Εργαζομένων που εκπροσωπεί τους μόνιμους δημοτικούς υπαλλήλους και τους υπαλλήλους αορίστου χρόνου, ο Σύλλογος Εργαζομένων στους ΟΤΑ, πρόσφατα σε σύσκεψη που έγινε στην Αθήνα αλλά και στο συνέδριο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων στους ΟΤΑ, έθεσε -όπως και άλλοι περιφερειακοί σύλλογοι-, το θέμα της μονιμοποίησης των συγκεκριμένων συμβασιούχων, ώστε, όπως ανέφερε η κ. Στάχτου, αφενός να «λήξει η ομηρία τους», και αφετέρου «να ενισχυθούν οι δημοτικές υπηρεσίες με μόνιμο προσωπικό», αφού όλοι τους πληρούν πάγιες και διαρκείς ανάγκες.

Στο ίδιο ύφος κινούνται και οι δηλώσεις που έκανε στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ο πρόεδρος του Νομαρχιακού Τμήματος της ΑΔΕΔΥ στον Βόλο, Φίλιππος Κωνσταντινίδης, που όταν ρωτήθηκε σχετικά, υπογράμμισε πως «είναι υποχρέωση της κυβέρνησης να λύσει τον γόρδιο δεσμό, και να προχωρήσει σε νομοθετική ρύθμιση που θα αντιμετωπίζει το πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί, με χιλιάδες σε ολόκληρη την Ελλάδα πλέον συμβασιούχους να βρίσκονται στον αέρα».

ΒΑΣΩ ΚΥΡΙΑΖΗ

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου