ΤΟΠΙΚΑ

Διαγωνισμός για κάδους στους δήμους

διαγωνισμός-για-κάδους-στους-δήμους-470130

Τη διενέργεια διαγωνισμού για την προμήθεια κάδων απορριμμάτων που θα διατεθούν αναλογικά στους δήμους –μέλη του, αποφάσισε ο Σύνδεσμος Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων Μαγνησίας, στην τελευταία συνεδρίασή του.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Συνδέσμου, Κώστα Γανωτή, τα τέλη που εισπράττονται, αποφασίστηκε για πρώτη φορά να έχουν ανταποδοτικό χαρακτήρα, μέσα από την προμήθεια των δήμων- μελών του συνδέσμου με πράσινους κάδους απορριμμάτων.

Ο διαγωνισμός είναι προϋπολογισμού 200.000 ευρώ και στόχος είναι η αγορά περίπου χιλίων κάδων απορριμμάτων, που στη συνέχεια θα διατεθούν με πληθυσμιακά κριτήρια στους δήμους της Μαγνησίας, για την ενίσχυση των περιοχών με κάδους, στο πλαίσιο της παροχής υπηρεσιών καθαριότητας.

Στο μεταξύ, με έγγραφό της η Περιφέρεια Θεσσαλίας, ζητά από τους Συνδέσμους έκθεση ενημέρωσης για το στάδιο προετοιμασίας τους στο πλαίσιο της εφαρμογής του περιφερειακού σχεδιασμού διαχείρισης απορριμμάτων.

Σύμφωνα με τον κ. Γανωτή, ήδη ο Δήμος έχει αποστείλει απευθείας στο Υπουργείο πρόταση για τη δημιουργία ολοκληρωμένης μονάδας διαχείρισης απορριμμάτων στο ΧΥΤΑ Βόλου και αναμένει απάντηση, προκειμένου στη συνέχεια να προχωρήσει στη μελέτη και επένδυση.

Παράλληλα, έχει προχωρήσει στην οριοθέτηση των «πράσινων σημείων» που προβλέπεται να λειτουργήσουν στο Δήμο Βόλου, στο πλαίσιο της διαχείρισης των απορριμμάτων και αναμένει έγκριση.

Στα πράσινα σημεία, θα μπορούν να προσέρχονται οι πολίτες για να απορρίπτουν μπάζα, υλικά από εργασίες κοπής χόρτων και δέντρων, άχρηστες ηλεκτρικές συσκευές και έπιπλα.

Όπως σημείωσε ο κ. Γανωτής, η πρόταση αφορά στη χωροθέτηση ενός πράσινου σημείου στο ΧΥΤΑ Βόλου, ενός σε οικόπεδο στα Λεχώνια ή την γριά, ενός σε χώρο κοντά στα παλιά σφαγεία Βόλου και ενός στον Περιφερειακό.

«Βρισκόμαστε σε αναμονή της έγκρισης και χρηματοδότησης της πρότασης. Στις συγκεκριμένες εκτάσεις που έχουν προταθεί να λειτουργήσουν ως πράσινα σημεία, στο πλαίσιο της ολοκληρωμένης διαχείρισης των απορριμμάτων, θα πρέπει να γίνουν εργασίες περίφραξης, διαμόρφωσης, φωτισμού των χώρων αλλά και εξοπλισμού τους. Επίσης, μελετάμε τη δυνατότητα να παρέχουμε κίνητρα προς τους πολίτες, προκειμένου να μεταφέρουν εκεί τα άχρηστα αντικείμενα, αντί να τα απορρίπτουν ανεξέλεγκτα μέσα στην πόλη», σημείωσε ο κ. Γανωτής.

ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου