ΤΟΠΙΚΑ

Διαμόρφωση χώρου στάθμευσης λεωφορείων στο Λιμάνι

διαμόρφωση-χώρου-στάθμευσης-λεωφορε-470384

Στη δημιουργία εσοχών για τη στάθμευση τουριστικών λεωφορείων ώστε να γίνεται με ασφάλεια η από/επιβίβαση επιβατών κρουαζιέρας προχωρά ο Οργανισμός Λιμένος Βόλου.

Με απόφασή του, ο πρόεδρος του ΟΛΒ, Θρασύβουλος Σταυριδόπουλος, ενέκρινε ποσό ύψους 12.000 ευρώ για έργα διαμόρφωσης χώρου προσωρινής στάθμευσης λεωφορείων πύλης Π1 και διαδρόμων κίνησης επιβατών κρουαζιέρας

Το εν λόγω έργο, για το οποίο θα γίνει διαγωνισμός, εντάσσεται στο πλαίσιο βελτίωσης και εκσυγχρονισμού των υποδομών του λιμανιού στη β’ προβλήτα, για την υποδοχή και εξυπηρέτηση τουριστών κρουαζιέρας.

Ο κ. Σταυριδόπουλος είπε ότι ο τουρίστας, όταν φτάνει στον Βόλο, πρέπει αφενός να εξυπηρετείται γρηγορότερα, και αφετέρου να έχει την αίσθηση ότι ο χώρος στον οποίο τον υποδεχόμαστε είναι αντάξιος κατά το δυνατόν της πόλης και της τουριστικής σημασίας του Βόλου.

«Στο πλαίσιο αυτό υλοποιούμε αυτή τη στιγμή συγκεκριμένες δράσεις. Ήδη έχουμε μεριμνήσει για τη συνεργασία με το Αστικό ΚΤΕΛ για την εξυπηρέτηση της εισόδου και εξόδου των τουριστών, ενώ προωθούμε την παροχή δωρεάν internet μέσω wifi, ώστε να υπάρχει η δυνατότητα πληροφόρησης για όλα τα τουριστικά σημεία της πόλης, όπως μουσεία, αξιοθέατα.

«Είναι σαφές, ότι απαιτούνται ακόμη αρκετά πράγματα για να δημιουργήσουμε το επίπεδο που θέλουμε σε συνεργασία με τους φορείς της πόλης και ο Βόλος να αναδειχθεί έτι περαιτέρω σε πόλο έλξης, και αν είναι δυνατόν να προσελκύσει και μεγαλύτερο μέρος των τουριστών να επισκέπτονται τα αξιοθέατά του.

Αυτό, όμως, απαιτεί και μία άλλη, ίσως γενικότερη προσέγγιση, και μία άλλη συνεργασία των φορέων της πόλης, για την οποία σκοπεύουμε να αναλάβουμε σχετικές πρωτοβουλίες», είπε ο κ. Σταυριδόπουλος.

Από την πλευρά του ο ΟΛΒ εργάζεται ασταμάτητα προς αυτήν την κατεύθυνση, δίνοντας το παρών σε κάθε μεγάλης σημασία επαφή που γίνεται για την ανάδειξη της κρουαζιέρας.

«Αναζητούμε με κάθε προσπάθεια τον τρόπο, ώστε το λιμάνι να μπει σε μία διαδικασία και με άλλα λιμάνια και να βελτιώσει το τουριστικό του προϊόν», είπε ο ίδιος. Ο κ. Σταυριδόπουλος, πριν από τρεις περίπου εβδομάδες, συμμετείχε στη συνάντηση που διοργάνωσε το Propeller Club στον Πειραιά.

«Πήραμε μέρος στη συζήτηση για τη δυνατότητα ανάπτυξης της κρουαζιέρας στην Ανατολική Μεσόγειο», ενημέρωσε, ενώ τόνισε ότι ο Βόλος έδωσε το παρών και στην Ηγουμενίτσα, όπου πριν από μερικές μέρες συζητήθηκε η δημιουργία ενός πλαισίου συνεργασίας των ελληνικών και ιταλικών λιμένων, όχι μόνο για την κρουαζιέρα αλλά για όλους τους τομείς ανάπτυξης.

Η συνεργασία αφορά στα λιμάνια του Βόλου, της Θεσσαλονίκης, της Ηγουμενίτσας, της Πάτρας και της Αλεξανδρούπολης με το Μπάρι, το Μπρίντιζι, την Τεργέστη και τη Βενετία.

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΟΥΓΚΑ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου