ΤΟΠΙΚΑ

Διεθνές οικονομικό συνέδριο στον Βόλο

διεθνές-οικονομικό-συνέδριο-στον-βόλ-471618

Στις 17 έως 19 Μαΐου, θα πραγματοποιηθεί στον Βόλο το 5ο Διεθνές Συνέδριο Εφαρμοσμένης Οικονομικής με θέμα «Θεσμοί και Ανάπτυξη». Το συνέδριο θα πραγματοποιηθεί στο αμφιθέατρο του Τμήματος Οικονομικών Επιστημών, πρώην κτήριο Ματσάγγου, 28ης Οκτωβρίου 78.

Η πρόσφατη παγκόσμια κρίση αλλά και η κρίση στην Ευρωζώνη έδειξαν ότι η οικονομική ανάπτυξη είναι ένας συνδυασμός κοινωνικών παραγόντων που υπερβαίνουν τις αυστηρά οικονομικές προϋποθέσεις και δυνατότητες κάθε χώρας. Πρόσφατες μελέτες και έρευνες έχουν προβάλλει το ρόλο των επίσημων και ανεπίσημων θεσμών στην αποτελεσματική λειτουργία της οικονομίας μακροχρόνια.

Στο πλαίσιο της διοργάνωσης του 5ου Συνεδρίου Εφαρμοσμένης Οικονομικής και, συγκεκριμένα, την Τετάρτη 17 Μαΐου, στις 7:15 το απόγευμα, στο αμφιθέατρο του Τμήματος Οικονομικών Επιστημών, θα πραγματοποιηθεί η αναγόρευση του καθηγητή Geoffrey Hodgson σε Επίτιμου Καθηγητή του τμήματος. Ο κ. Geoffrey Hodgson, είναι καθηγητής στο University of Hertfordshire και θεωρείται ένας από τους διαπρεπέστερους σε παγκόσμια κλίμακα οικονομολόγους. Έχει διεθνή ακαδημαϊκή μαρτυρία, αλλά και γνωστό πολύτομο και πολυσχιδές επιστημονικό έργο.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου