ΤΟΠΙΚΑ

Δηλητηρίαση της πολιτικής ζωής κατήγγειλε ο πρόεδρος του Δ.Σ.

δηλητηρίαση-της-πολιτικής-ζωής-κατήγ-472117

Ζήτημα «δηλητηρίασης» της πολιτικής ζωής του Βόλου από τις μειοψηφίες του Δημοτικού Συμβουλίου και τις διαρκείς προσφυγές τους στη δικαιοσύνη αλλά και στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση της Περιφέρειας Θεσσαλίας κατά αποφάσεων του δήμου, έθεσε χθες με την έναρξη του Δημοτικού Συμβουλίου, ο πρόεδρος Γιώργος Μουλάς. Την ίδια ώρα, ο ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος, Ιάσονας Αποστολάκης κατήγγειλε απειλητικά τηλεφωνήματα που δέχεται από τηλεφωνικό αριθμό «που είναι καταχωρημένος ως αριθμός που ανήκει στο γραφείο της γραμματείας Δημάρχου».

Αφορμή για την παρέμβαση του κ. Μουλά και την παραίνεσή του στις μειοψηφίες να σταματήσουν να δηλητηριάζουν την πολιτική ζωή του δήμου, αποτέλεσε η πρόσφατη δίκη για αντιποίηση τίτλου του αιρετού Δημάρχου Βόλου, Αχιλλέα Μπέου, ο οποίος κρίθηκε αθώος. «Η παρέμβαση του προέδρου του δικαστηρίου ήταν σοφή. Είπε ότι ο κόσμος υποφέρει ότι θα πρέπει να φροντίζουμε για την ομαλότητα κι όχι να ρίχνουμε λάδι στη φωτιά. Οι αντιπαραθέσεις θα πρέπει να περιοριστούν σε πολιτικό επίπεδο», είπε ο κ. Μουλάς.

Ο ίδιος επικαλέστηκε και πρόσφατη επίσκεψή του στη Λάρισα, όπου έγινε αποδέκτης σχολίων από τα δευτεροβάθμια όργανα, ότι οι 8 στις 10 προσφυγές που εξετάζονται αφορούν στον Δήμο Βόλου.

«Αυτό είναι πρωτοφανές. Σε κάθε απόφαση προσφυγές στη δικαιοσύνη, στην Εισαγγελία… Όσοι κινούνται κατ’ αυτόν τον τρόπο δεν προσφέρουν στην πόλη, είναι σαμποτάζ», είπε ο κ. Μουλάς.

«Είναι αναφαίρετο δικαίωμα του κάθε δημοτικού συμβούλου να κάνει προσφυγές στην Αποκεντρωμένη και στη Δικαιοσύνη. Δεν σημαίνει ότι είναι δικομανής όταν βλέπει να μην τηρούνται διαδικασίες και το καταγγέλλει», σημείωσε ο επικεφαλής των Δρόμων Συνεργασίας Μαργ. Πατσιαντάς.

«Μας εξέπληξε η παραίνεσή σας. Γενικά είναι σωστή. Αλλά παρουσιάζετε μια εικονική πραγματικότητα, λες και είμαστε λωτοφάγοι. Άπειρες φορές έχετε προκαλέσει με τη συμπεριφορά σας τις αντιπολιτεύσεις. Εσείς διευθύνετε, αν το τηρείτε θα το τηρούν και οι αντιπολιτεύσεις. Δεν έχουμε ούτε χρόνο ούτε διάθεση να κάνουμε προσφυγές. Όσες φορές η αντιπολίτευση έκανε προσφυγές αυτές ήταν ιδιαιτέρως βάσιμες και με στοιχεία γι’ αυτό και σας ενοχλούν. Όταν όμως είναι ιδιαιτέρως βάσιμες και με στοιχεία. Όταν η αντιπολίτευση σας υποδεικνύει ότι κάποιες αποφάσεις πάσχουν από νομιμότητα, εσείς το ελέγξατε ποτέ;», είπε η επικεφαλής της Επιλογής Ευθύνης, Νατάσσα Οικονόμου.

Η τοποθέτηση της κ. Οικονόμου προκάλεσε την αντίδραση του κ. Μουλά.

Γ. Μουλάς: Εφόσον οξύνει τα πνεύματα η κ. Οικονόμου, να τη ρωτήσουμε: δεν ντραπήκατε καθόλου όταν ζητούσατε από τον πρόεδρο της ΠΕΔ να συμμετέχει σε συνεδρίαση που αφορούσε τον Δήμο Βόλου επειδή ο Γιώργος Κωτσός είναι φίλα προσκείμενος στον Δήμο Βόλου; Δεν ντραπήκατε;

Ν. Οικονόμου: Όταν υπάρχουν λόγοι δεοντολογίας από μόνοι τους δεν θα έπρεπε να συμμετέχουν στη λήψη αποφάσεων.

Γ. Μουλάς: Αν ήταν έτσι, ο πρόεδρος της ΠΕΔ δεν θα έπρεπε να προεδρεύει για τις μισές υποθέσεις των δήμων της Θεσσαλίας.

Ο επικεφαλής της Δύναμης Βόλου, Μιχ. Μιτζικός συμφώνησε στο να μην ποινικοποιείται η πολιτική αντιπαράθεση. «Αλλά και η δημοτική αρχή οφείλει να απαντά στις ερωτήσεις των μειοψηφιών», σχολίασε.

«Εμείς πολιτικά στεκόμαστε. Η νουθεσία σας δεν μας αγγίζει», είπε ο επικεφαλής της ΛΑΣ, Αποστόλης Νάνος, εφιστώντας ωστόσο την προσοχή στον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου να διαφυλάττει τα δικαιώματα λόγου και ελέγχου στις αντιπολιτεύσεις.

Κατήγγειλε απειλές

Ο ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος Ιάσονας Αποστολάκης, μετά από μήνυση του οποίου έφθασε η υπόθεση της αντιποίησης τίτλου στα δικαστήρια, κατήγγειλε ότι γίνεται δέκτης απειλητικών τηλεφωνημάτων. «Οι κλήσεις είναι από τον αριθμό 2421031851 ο οποίος εμφανίζεται ως τηλέφωνο της γραμματείας δημάρχου. Ο πολιτικός προϊστάμενος θα είναι πολιτικά υπεύθυνος αν συμβεί κάτι σε μένα ή την οικογένειά μου», είπε ο κ. Αποστολάκης.

Ο εκτελών χρέη δημάρχου, Θάνος Θεοδώρου, τόνισε ότι τα τηλέφωνα της γραμματείας δημάρχου είναι δύο γραμμές οι: 2421350173 και 50174.

ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου