ΤΟΠΙΚΑ

Ποσό 2,2 εκατ. από τα ταμεία του Δήμου Βόλου για το Θέατρο

ποσό-22-εκατ-από-τα-ταμεία-του-δήμου-βόλο-472724

Ποσό 2,2 εκατ. ευρώ θα αναλάβει να βγάλει από τα ταμεία του ο Δήμος Βόλου, προκειμένου να συμπληρώσει τον προϋπολογισμό των 7,2 εκατ. ευρώ που απαιτείται για την επισκευή και ανακαίνιση του δημοτικού θεάτρου Βόλου.

Το έργο έχει ενταχθεί στο πρόγραμμα αστικών αναπλάσεων του ΕΣΠΑ, με προϋπολογισμό 7,2 εκατ. ευρώ. Όμως υπάρχει πλαφόν χρηματοδότησης των έργων Πολιτιστικού χαρακτήρα στα πλαίσια του ΕΣΠΑ 2014 – 2020 που είναι τα 5 εκατ. ευρώ, γεγονός που αλλάζει τους σχεδιασμούς του Δήμου Βόλου.

Η πρόταση με τον εντεκάλογο των έργων έχει κατατεθεί στην περιφέρεια Θεσσαλίας. Εξετάστηκε από τη διαχειριστική αρχή που κάνει επιμέρους παρατηρήσεις και ζητά επικαιροποίηση του σχεδιασμού, δεδομένου ότι από την κατάθεση μέχρι τις πρώτες παρατηρήσεις έχουν περάσει έξι μήνες.

Επίσης, στο έγγραφο των παρατηρήσεων, υπάρχει η τελική έγκριση των προϋπολογισμών των έργων, αυτών που κατατέθηκαν από το Δήμο Βόλου, καθώς και το πλαφόν χρηματοδότησης των έργων Πολιτιστικού χαρακτήρα στα πλαίσια του ΕΣΠΑ 2014 – 2020 που είναι τα 5 εκατ. ευρώ, γεγονός που αλλάζει τους σχεδιασμούς του Δήμου Βόλου.

Με βάση τα παραπάνω αλλά και την έγκριση χρηματοδότησης των τεσσάρων κυκλικών κόμβων προϋπολογισμού 1.600.000 ευρώ από το Υπουργείο Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων, υπάρχουν αλλαγές μικρής κλίμακας στον σχεδιασμό του Δήμου Βόλου.

Το θέατρο, το οποίο στην πρόταση είχε προϋπολογισμό 7.200.000 ευρώ με χρηματοδότηση από το ΠΕΠ Θεσσαλίας, χρηματοδοτείται με 5 εκατ., όσο είναι το ανώτερο όριο χρηματοδότησης για έργα πολιτισμού στα πλαίσια του ΕΣΠΑ 2014 – 2020 και τα 2,2 εκατ. ευρώ, θα συμπληρωθούν από ιδίους πόρους. Με μικρές αλλαγές στη μελέτη του έργου, η δημοπράτηση και ολοκλήρωση του έργου των 5 εκατ. θα έχει ολοκληρωμένο και λειτουργικό χαρακτήρα για το θέατρο, όπως ορίζει το πλαίσιο του ΕΣΠΑ.

Το κενό που δημιουργήθηκε από την έγκριση χρηματοδότησης των τεσσάρων κυκλικών κόμβων από το Υπουργείο Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων που στο σχεδιασμό του δήμου Βόλου είχε προϋπολογισμό 1.520.000 ευρώ, θα καλυφθεί κατά ένα μέρος από την επέκταση του δικτύου ποδηλατοδρόμων, και το υπόλοιπο ποσό καλύπτεται από την κατάθεση της πρότασης για τη «Δημιουργία Πλατείας Πανεπιστημίου».

Η τελική πρόταση για τα έργα που προτείνονται για την Περιοχή Παρέμβασης που προτείνει ο δήμος Βόλου προς έγκριση, είναι:

-Επισκευή – Ενίσχυση φέροντα οργανισμού και Ανακαίνιση του Δημοτικού Θεάτρου

-Επέκταση δικτύου πεζοδρόμων και δρόμων ήπιας κυκλοφορίας στον κεντρικό αστικό ιστό

-Ανάπλαση περιοχής του Παλαιού Λιμεναρχείου στα «Παλαιά» του Βόλου

-Παρεμβάσεις στις εξωτερικές όψεις και στον περιβάλλοντα χώρο κτιρίου για τη λειτουργία Κέντρου Κοινότητας

-Διαμόρφωση δημοτικού χώρου στην συμβολή των οδών Μαιάνδρου – Καισαρείας

-Δημιουργία σύγχρονου χώρου στάθμευσης επί της οδού Γ. Αβέρωφ (πρώην κινηματογράφος «ΝΙΚΗ»)

-Δημιουργία πλατείας Πανεπιστημίου

-Δημιουργία Κέντρου για τη λειτουργία δομής προώθησης απασχόλησης και στήριξης της κοινωνικής επιχειρηματικότητας

-Παρέμβαση στην οδό Μαιάνδρου με δημιουργία θέσεων πάρκινγκ και διαπλάτυνση του πεζοδρομίου

-Επέκταση δικτύου ποδηλατοδρόμων στον Αστικό ιστό Βόλου – Νέας Ιωνίας

-Προμήθεια και εγκατάσταση συστήματος αυτόματης διάθεσης ποδηλάτων

-Εκσυγχρονισμός εξοπλισμού Κοινωνικών Δομών και Δομών Απασχόλησης του Δήμου Βόλου στην Περιοχή Παρέμβασης (ΠΠ).

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου