ΤΟΠΙΚΑ

Μητροπολίτης Χίου: «Δεν φοβόμαστε κανέναν, όταν ο Θεός είναι μαζί μας»

μητροπολίτης-χίου-δεν-φοβόμαστε-καν-472737

«Εάν ο Θεός είναι μαζί μας, δεν έχουμε να φοβηθούμε κανέναν», δήλωσε χθες από το Βόλο ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Χίου, Ψαρών και Οινουσσών κ. Μάρκος, ο ακρίτας Ιεράρχης, ο οποίος λειτούργησε στον κατάμεστο από πιστούς, Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου.

Στο κήρυγμα του, ο κ. Μάρκος αναφέρθηκε στη σημασία της προάσπισης των δικαιωμάτων και της ελευθερίας του έθνους απέναντι σε κάθε εχθρό που τα επιβουλεύεται, ενώ τόνισε τον θεμελιώδη ρόλο «ενός Ορθόδοξου κληρικού, ο οποίος κρατά τη διακονία του φιλοχρίστου και φιλοφρουρίτου έθνους μας». Ο ποιμενάρχης των ακριτικών νησιών, τόνισε ότι: «ο Θεός όρισε τα σύνορα των εθνών» και προσέθεσε ότι: «είναι υποχρέωση του καθενός μας να στηρίξουμε το έθνος μας», κάνοντας λόγο για «ενέργημα του ίδιου του Θεού».

Στο συγκλονιστικό κήρυγμά του, που συγκίνησε βαθύτατα τους πιστούς, ο Σεβασμιώτατος υπενθύμισε ότι: «με την ευλογία του Θεού πορεύεται ο στρατός απέναντι στον εχθρό. Εχουμε το Θεό να μας προστατεύει, τόνισε, και γι’ αυτό σταθήκαμε όρθιοι».

Ο ίδιος επεσήμανε παράλληλα πως δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι η απελευθέρωση των περιοχών της πατρίδας μας, έγινε τη μέρα που γιορτάζει ο πολιούχος τους. «Δεν είναι τυχαία γεγονότα στην ιστορία» είπε χαρακτηριστικά, επισημαίνοντας παράλληλα ότι: «η φιλοπατρία είναι προϋπόθεση για τη σωτηρία της ψυχής μας. Πρέπει να τιμάτε και να υπερασπίζεστε την πατρίδα σας, όπως τιμάτε και υπερασπίζεστε τους γονείς σας».

Ο κ. Μάρκος αναφέρθηκε επί μακρόν στην προσωπικότητα και το έργο του Μακαριστού Χριστόδουλου, τον οποίο χαρακτήρισε «νικητή της ζωής και νικητή του ουρανού» με παλλόμενη από τη συγκίνηση φωνή. Σκιαγράφησε με θερμά λόγια το έργο του Μητροπολίτη Δημητριάδος κ. Ιγνατίου, των εφημερίων του Μητροπολιτικού ναού και της τοπικής Εκκλησίας και έκλεισε με την προτροπή «να ακολουθήσουμε τα βήματα του Χριστού, για να είμαστε ως Εκκλησία και ως έθνος νικητές».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου