ΤΟΠΙΚΑ

Υποτροφίες της Ισραηλιτικής κοινότητας Βόλου σε φοιτητές του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας

υποτροφίες-της-ισραηλιτικής-κοινότη-472747

Η καθιερωμένη τελετή απονομής υποτροφιών από την Ισραηλιτική Κοινότητα Βόλου σε φοιτητές του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας πραγματοποιήθηκε χθες στο Αμφιθέατρο «Γιάννης Κορδάτος» του Παραλιακού Συγκροτήματος του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.

Οι υποτροφίες είναι ευγενική χορηγία της οικογένειας του αείμνηστου δωρητή της Ισραηλιτικής Κοινότητας Βόλου, Ζαχαρία Σακκή και απονέμονται κάθε χρόνο σε τρεις φοιτητές του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, παιδιά πολύτεκνων οικογενειών, με καλές επιδόσεις στις σπουδές τους.

Υποτροφίες απονεμήθηκαν στις: Αντωνία Σαλαμάρα, Φοιτήτρια του Παιδαγωγικού Τμήματος Προσχολικής Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, Παρασκευή Λιόλιου, Φοιτήτρια του Τμήματος Πολιτικών Μηχανικών του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και Σοφία Αλπου, Φοιτήτρια του Τμήματος Πληροφορικής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, για την εξαιρετική επίδοσή τους κατά το ακαδημαϊκό έτος 2016-2017.

Οι τρεις φοιτήτριες δέχτηκαν με χαρά και συγκίνηση τις υποτροφίες, που απονεμήθηκαν παρουσία της Κλάρας Σακκή, συζύγου του δωρητή και της κόρης του Μαρίνας. Με δήλωσή της στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ, η κ. Σακκή υπογράμμισε την μεγάλη αγάπη του αείμνηστου συζύγου της για το Βόλο, τα παιδιά, αλλά και τη διάθεση για προσφορά, που διαπνέει όλα τα μέλη της οικογένειας.

Ο πρόεδρος της Ισραηλιτικής Κοινότητας Βόλου Μαρσέλ Σολομών, επεσήμανε από την πλευρά του την σημαντική προσφορά του Ζαχαρία Σακκή και των μελών της οικογένειάς του, προκειμένου να συνεχιστεί η συγκεκριμένη πρωτοβουλία της Ισραηλιτικής Κοινότητας Βόλου. Το μήνυμα και το βαθύτερο νόημα της συγκεκριμένης προσφοράς είναι ότι: «πρέπει όλοι οι φορείς, όλοι μας, να στηρίξουμε το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας με όλες μας τις δυνάμεις, γιατί προσφέρει πάρα πολλά στην πόλη. Προσφέρει γνώση στα νιάτα, προσφέρει πολιτισμό και γι’ αυτό το λόγο πρέπει να το στηρίξουμε όλοι οι φορείς, στο βαθμό των δυνατοτήτων μας», υπογράμμισε ο ίδιος.

Ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, Γιώργος Πετράκος, εξήρε από την πλευρά του τη συγκεκριμένη πρωτοβουλία και υπογράμμισε το πνεύμα συνεργασίας που έχει αναπτυχθεί με την Ισραηλιτική Κοινότητα Βόλου. Παράλληλα ο ίδιος αναφέρθηκε στο συμβολισμό της συγκεκριμένης πρωτοβουλίας, η οποία «πέρα από το ότι επιβραβεύουμε καλούς φοιτητές, δείχνει κι ένα πνεύμα συνεργασίας και αλληλεγγύης με το Πανεπιστήμιο και κοινωνικής ευαισθησίας, στις εποχές που ζούμε» όπως ανέφερε χαρακτηριστικά, ενώ εξέφρασε την ευχή, να βρεθούν και άλλοι μιμητές.

Στο πλαίσιο της χθεσινής εκδήλωσης, μαθητές της πρώτης τάξης του 3ου Γυμνασίου Βόλου παρουσίασαν θεατρικό δρώμενο βασισμένο στο έργο του Αλ. Παπαδιαμάντη «Δασκαλομάννα», με τίτλο: «Στο σχολείο του χθες», με την επιμέλεια της φιλολόγου Σοφία Κανταράκη. Συμμετείχαν οι μαθητές: Κορίνα Σαββίδη, Μάρκος Σκιαθίτης, Αντώνιος Σπανόπουλος, Γεώργιος Σπανός, Αικατερίνη Σταθάκη, Στεφανία Στασινού, Νικόλαος Τσέκας, Μαριέττα Τσιούκα, Πολυξένη Χατζηιωάννου, Κωνσταντίνος Χρηστάκης και Ναταλία Χρήστου.

Στο πρόγραμμα της χθεσινής εκδήλωσης καταγράφονταν, επίσης, σύντομο πρόγραμμα με τραγούδια σε διάφορες γλώσσες, με θέμα: «Αγάπη και αλληλεγγύη» με τις Μαριάντζελα Χατζησταματίου, υψίφωνο και Νεκταρία Παπαδημητρίου στο πιάνο.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου