ΤΟΠΙΚΑ

Σε πολύωρο χειρουργείο ο 18χρονος φίλαθλος που αυτοτραυματίστηκε

σε-πολύωρο-χειρουργείο-ο-18χρονος-φίλαθ-473110

Τρεις τραυματίες παραμένουν για νοσηλεία στο Νοσοκομείο Βόλου μετά τις συμπλοκές και τα επεισόδια στο Πανθεσσαλικό Στάδιο το Σάββατο το βράδυ. Σοβαρότερη κρίνεται η κατάσταση ενός 18χρονου φιλάθλου από την Αθήνα, που αυτοτραυματίστηκε λίγα λεπτά μετά το τέλος του τελικού, που νοσηλεύεται στη ΜΕΘ μετά από πολύωρη επέμβαση στην οποία υποβλήθηκε. Σταθερή η κατάσταση των άλλων δύο τραυματιών που φέρουν τραύματα στο κεφάλι και στο θώρακα.

Ο 18χρονος φίλαθλος της ΑΕΚ το βράδυ του Σαββάτου μετά το τέλος του τελικού στο Πανθεσσαλικό, αυτοτραυματίστηκε σοβαρά σε διάφορα σημεία του σώματός του δίνοντας κλωτσιά σε τζαμαρία. Μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο με ρήξη αορτής, έχοντας χάσει πολύ αίμα. Αμέσως δόθηκε εντολή να μπει στο χειρουργείο όπου υποβλήθηκε σε πολύωρη εγχείρηση. Οι θεράποντες γιατροί έδωσαν εντολή να μεταφερθεί στη Μονάδα Εντατικής Θεροπείας όπου και νοσηλεύεται. Η κατάσταση της υγείας του κρίνεται μεν σοβαρή, αλλά σταθερή.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο 18χρονος είναι γιος παράγοντα του αθλητικού σωματείου της ΑΕΚ που ακολουθεί εντός και εκτός τις αθλητικές συναντήσεις με την αγαπημένη του ομάδα.

Παραμένουν για νοσηλεία άλλοι δύο

Στο μεταξύ, στη Χειρουργική Κλινική του Νοσοκομείου Βόλου παραμένουν για νοσηλεία άλλοι δύο τραυματίες που μεταφέρθηκαν το βράδυ του Σαββάτου και πριν ξεκινήσει ο τελικός κυπέλου από το Πανθεσσαλικό Στάδιο στο Νοσοκομείο Βόλου. Και οι δύο τραυματίστηκαν κατά τη διάρκεια των επεισοδίων έξω και μέσα στο Πανθεσσαλικό πριν τη σέντρα. Νοσηλεύονται στη Χειρουργική Κλινική. Ο ένας έχει δεχτεί χτύπημα με κατσαβίδι και υπέστη πνευμοθώρακα, ενώ ο δεύτερος φέρει τραύματα στο κεφάλι που προκλήθηκαν κατά τη διάρκεια του πετροπόλεμου μεταξύ οπαδών των δύο ομάδων.

Σύμφωνα με τους γιατρούς η κατάσταση και των δύο είναι σταθερή και δεν εμπνέει καμία ανησυχία. Εκτιμάται μάλιστα ότι εντός των επόμενων ωρών θα πάρουν εξιτήριο για να επιστρέψουν στα σπίτια τους.

Συγκεντρωτικά στο Νοσοκομείο Βόλου και ειδικότερα στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών το Σάββατο πριν και μετά τον τελικό του Κυπέλλου, μεταφέρθηκαν 13 άτομα. Δώδεκα άτομα πριν να ξεκινήσει ο αγώνας και ένα άτομο μετά τη λήξη της αναμέτρησης.

Οι υπόλοιποι ελαφρά τραυματίες, ανάμεσά τους και ένας αστυνομικός με θλαστικό τραύμα, αφού τους παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες, αποχώρησαν από το Νοσοκομείο μετά από λίγες ώρες.

Το Νοσοκομείο είχε τεθεί σε πλήρη συναγερμό από νωρίς το απόγευμα. Γιατροί, νοσηλευτές, βοηθητικό προσωπικό, χειρουργεία, εθελοντές και η Διοίκηση ήταν επί ποδός, προκειμένου να εξυπηρετηθούν όλα τα περιστατικά και να παρασχεθεί η όποια συνδρομή.

Παροχή πρώτων βοηθειών στο ΕΚΑΒ

Σε πλήρη ετοιμότητα και το ΕΚΑΒ, που εκτός από τις διακομιδές, από τον τοπικό σταθμό του Πανθεσσαλικού Σταδίου, ιδιαίτερα πριν την έναρξη του αγώνα και κατά τη διάρκεια των συμπλοκών έξω από το γήπεδο, κλήθηκε να παράσχει τις πρώτες βοήθειες σε τουλάχιστον 40 περιστατικά, τα οποία αφορούσαν σε επιπόλαια τραύματα και αντιμετωπίστηκαν επί τόπου στο ιατρείο του γηπέδου.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου