ΤΟΠΙΚΑ

Ηχηρό μήνυμα εμπόρων κατά της κυριακάτικης λειτουργίας

ηχηρό-μήνυμα-εμπόρων-κατά-της-κυριακά-473628

Εκφραση διαμαρτυρίας κατά της πολιτικής απελευθέρωσης της κυριακάτικης λειτουργίας των καταστημάτων ήταν η χθεσινή απεργιακή κινητοποίηση εμπόρων και εμποροϋπαλλήλων, οι οποίοι ύψωσαν φωνή διαμαρτυρίας κατά των μνημονιακών μέτρων που πνίγουν τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις και τα μικρά καταστήματα.

Αν και επρόκειτο για μια θεσμοθετημένη Κυριακή, η τοπική αγορά παρέμεινε χθες κλειστή, ενώ κλιμάκια εμποροϋπαλλήλων και εκπροσώπων άλλων φορέων, διένειμαν ενημερωτικό υλικό στους καταναλωτές, έξω από πολυκαταστήματα και σούπερ μάρκετ που άνοιξαν, καθώς επίσης και στους εργαζόμενους.

Η κοινή θέση του εμπορικού κόσμου, που συνοψίζεται στην φράση «Ποτέ την Κυριακή», εκφράστηκε μέσω της χθεσινής απεργιακής κινητοποίησης.

Στο μεταξύ, πραγματοποιήθηκαν δύο απεργιακές κινητοποιήσεις, από το ΠΑΜΕ, στη συμβολή των οδών Ερμού και Ιωλκού, και από το Σύλλογο Εμποροϋπαλλήλων στον πεζόδρομο της Ερμού, στο ύψος του Αγίου Νικολάου, με τη συμμετοχή του Εμπορικού Συλλόγου.

Ο πρόεδρος του Συνδέσμου εμποροϋπαλλήλων και ιδιωτικών υπαλλήλων Βόλου και Νέας Ιωνίας Γιάννης Κάϊρας τόνισε ότι: «η Ομοσπονδία και το Σωματείο μας, παλεύει όλα αυτά τα χρόνια του μνημονίου, ώστε να διατηρηθεί η κυριακάτικη αργία και να καταργηθεί η κυριακάτικη εργασία, που την επέβαλαν και οι κυβερνήσεις των μνημονίων και τα ξένα συμφέροντα των πολυεθνικών».

Οι έμποροι ανταποκρίθηκαν στην προτροπή – ομόφωνη απόφαση του Εμπορικού Συλλόγου να μην ανοίξουν τα καταστήματα τους χθες Κυριακή, με τη σχετική αφίσα να είναι αναρτημένη σε περίοπτη θέση, σε πολλά καταστήματα.

Ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου, Κώστας Τσέλιος έκανε λόγο για συμμετοχή όλων των εμπόρων στην χθεσινή απεργιακή κινητοποίηση, ενώ σημείωσε ότι: «το γεγονός ότι δεν ανοίξαμε τα καταστήματά μας μια θεσμοθετημένη Κυριακή, είναι μια απάντηση στην κυβέρνηση ότι είμαστε αντίθετοι στη λειτουργία των καταστημάτων τις Κυριακές».

Ο ίδιος κάλεσε τους τοπικούς βουλευτές να πάρουν θέση, καταψηφίζοντας τα μέτρα που προωθεί η κυβέρνηση, ενώ επεσήμανε ότι: «πρέπει να καταλάβουμε ότι ζούμε σε μια περίοδο που τα μαγαζιά βρίσκονται αντιμέτωπα με τον κίνδυνο του λουκέτου. Μας λείπουν χρήματα και όχι ώρες, οι ώρες υπάρχουν. Κάποιες Κυριακές που είναι γιορτές, σαφώς να ανοίξουμε και να εξυπηρετήσουμε τον κόσμο. Αυτή τη στιγμή, όμως, τόνισε ο κ. Τσέλιος, δεν πρέπει να ανοίξουμε», δηλώνοντας την αντίθεσή του στην λειτουργία των καταστημάτων την Κυριακή. Σε ότι αφορά τον τουρισμό, ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου δήλωσε υπέρ του διαλόγου και της συλλογικής προσπάθειας, για να γίνει τουριστικός προορισμός ο Βόλος.

Την ανάγκη διατήρησης της κυριακάτικης αργίας επεσήμανε από την πλευρά του ο Δημήτρης Κανελλής, μέλος του Εμπορικού Συλλόγου και εκπρόσωπος των «Εμπόρων ενάντια στην κρίση». Ο ίδιος κατέστησε σαφές πως: «αυτό το μέτρο δεν πρέπει να περάσει, διότι ο στόχος είναι να κλείσουν τα μικρά καταστήματα και πρέπει να καταλάβει και το καταναλωτικό κοινό, ότι πρέπει να στηρίξει αυτή την προσπάθεια και να μην ψωνίζει τις Κυριακές».

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου