ΤΟΠΙΚΑ

Παραλύει σήμερα η αγορά – 24ωρη απεργία κατά των 32 Κυριακών

παραλύει-σήμερα-η-αγορά-24ωρη-απεργία-474102

ΕΚΒ, Νομαρχιακό Τμήμα ΑΔΕΔΥ Μαγνησίας, ΟΕΒΕΜ στηρίζουν την απεργία – Κινητοποίηση εμποροϋπαλλήλων και Δημοκρατικού Συλλόγου Γυναικών

Απεργεί σήμερα Κυριακή 7 Μαΐου, μία από τις θεσμοθετημένες Κυριακές για ανοιχτή αγορά, ο εμπορικός κόσμος σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την πλήρη απελευθέρωση του εμπορίου, που επιχειρείται με το νέο μέτρο για λειτουργία της αγοράς 32 Κυριακές τον χρόνο.

Με σύνθημά του «Ποτέ την Κυριακή», ο εμπορικός κόσμος απεργεί με ομόφωνη απόφαση του διοικητικού συμβουλίου του Εμπορικού Συλλόγου Βόλου και Νέας Ιωνίας, και προτρέπει τους καταναλωτές να μην κατέβουν στην αγορά.

Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Βόλου, Νομαρχιακό Τμήμα Μαγνησίας της ΑΔΕΔΥ και Ομοσπονδία Επαγγελματιών, Βιοτεχνών και Εμπόρων στηρίζουν την 24ωρη απεργία στον εμπόριο και προτρέπουν να μη μείνει κανένα κατάστημα ανοιχτό, να μην κατέβει κανένας εργαζόμενος καταναλωτής στην αγορά για ψώνια.

Κινητοποίηση εμποροϋπαλλήλων

Η διοικούσα παράταξη του Συνδέσμου Εμποροϋπαλλήλων και Ιδιωτικών Υπαλλήλων Βόλου και Νέας Ιωνίας συμμετέχει επίσης στην 24ωρη απεργία και διοργανώνει συγκέντρωση διαμαρτυρίας σήμερα στις 11 το πρωί στην αρχή της Ερμού (Αγίου Νικολάου).

Οι εμποροϋπάλληλοι ζητούν από την κυβέρνηση να αποσύρει το σχέδιο για την πλήρη απελευθέρωση της αγοράς. Κατηγορούν τη συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ ότι ικανοποιούν τους δανειστές, οι οποίοι είναι αποτελεσματικοί μεσολαβητές ικανοποίησης των συμφερόντων των μεγάλων πολυεθνικών αλυσίδων, των malls και των εκπτωτικών χωριών.

Ο Δημοκρατικός Σύλλογος Γυναικών

Στην απεργία για την κυριακάτικη αργία συμμετέχει και ο Δημοκρατικός Σύλλογος Γυναικών Μαγνησίας, και καλεί σε συγκέντρωση σήμερα στις 10 το πρωί στην Ερμού με Ιωλκού.

Σε ανακοίνωσή του απευθύνει κάλεσμα για αγωνιστική απάντηση στην κυριακάτικη εργασία στο εμπόριο, και συνολικά στα αντιλαϊκά μέτρα διαρκείας.

«Από τη δική μας θέληση και δράση εξαρτάται η επιτυχία της σημερινής απεργίας στις 7 και έπειτα στις 17 Μάη, που θα στείλει μήνυμα ότι δε δεχόμαστε να καθορίζουν τις ζωές μας η κυβέρνηση, το κουαρτέτο και οι μεγαλέμποροι», τονίζει. Απευθυνόμενος στον εμποροϋπάλληλο επισημαίνει ότι «δεν θα τους χαρίσουμε καμία Κυριακή».

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου