ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Δώδεκα τραυματίες στο Τμήμα Επειγόντων πριν την έναρξη του αγώνα (vid)

δώδεκα-τραυματίες-στο-τμήμα-επειγόντ-474475

Με τραύματα στο κεφάλι και στο θώρακα δύο νεαροί φίλαθλοι – Σε αυξημένη ετοιμότητα νοσοκομείο και ΕΚΑΒ

Σε πεδίο μάχης μετατράπηκε το Πανθεσσαλικό Στάδιο εντός και εκτός γηπέδου πριν από την έναρξη του τελικού Κυπέλλου. Δώδεκα τραυματίες, ανάμεσά τους και δύο σοβαρά, με χτυπήματα από κατσαβίδι και άλλα αιχμηρά αντικείμενα, διακομίστηκαν στο Γενικό Νοσοκομείο Βόλου για την παροχή πρώτων βοηθειών.

Περίπου μισή ώρα πριν τη έναρξη της μεγάλης αναμέτρησης επικράτησε χάος, καθώς οπαδοί του ΠΑΟΚ και της ΑΕΚ συνεπλάκησαν στην αερογέφυρα στο πίσω μέρος του γηπέδου. Μάλιστα, ένας οπαδός της ΑΕΚ έπεσε λιπόθυμος από τις συμπλοκές, με τους οπαδούς του ΠΑΟΚ να τον προσπερνάνε και να κάνουν νόημα σ’ αυτούς της «Ένωσης» να τον μαζέψουν, προκειμένου να αποφευχθούν τα χειρότερα.

Αξίζει να τονιστεί πως, σύμφωνα με πληροφορίες, η συγκεκριμένη αερογέφυρα ενώνει τις δύο κερκίδες και δεν υπήρχαν δυνάμεις της αστυνομίας προκειμένου να κατασταλεί άμεσα ενδεχόμενο «ντου» των οπαδών της μίας ομάδας προς την άλλη.

Οι οπαδοί των δύο ομάδων ήρθαν στα χέρια και στον αγωνιστικό χώρο, με τα ΜΑΤ να κάνουν δυναμική κίνηση προς το μέρος τους για να απομακρυνθούν. Επεισόδια υπήρχαν και εκτός γηπέδου, με αποτέλεσμα την απειλή ακύρωσης του αγώνα, η οποία τελικά ξεπεράστηκε.

Ειδικότερα σύμφωνα με τα όσα ο ίδιος ο διοικητής του Νοσοκομείου κ. Μάνθος Δραμητινός δήλωσε στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ, το ένα από τα δύο περιστατικά αφορούσε σε τραυματισμό ενός νεαρού άνδρα στον θώρακα, στον οποίο, αφού του έγιναν όλες οι εξετάσεις τοποθετήθηκε πνευμονοθώρακας προληπτικά και μεταφέρθηκε στη Χειρουργική Κλινική. Η κατάσταση της υγείας του ασθενούς δεν εμπνέει ανησυχία σύμφωνα με τους γιατρούς, όμως ο οπαδός παρέμεινε νοσηλευόμενος.

Το δεύτερο σοβαρό περιστατικό αφορούσε στον τραυματισμό φιλάθλου που φέρει κακώσεις στο κεφάλι, χωρίς ωστόσο και σε αυτή την περίπτωση, η κλινική εικόνα του ασθενούς να είναι ανησυχητική.

Στο Νοσοκομείο Βόλου διακομίστηκε και φίλαθλος με τραυματισμό στο χέρι από μαχαίρι και σύμφωνα με πληροφορίες μετά την παροχή πρώτων βοηθειών η κατάσταση της υγείας του δεν ενέπνεε ανησυχία.

Συνολικά, μέχρι τις 21.00 το βράδυ στο Νοσοκομείο Βόλου μεταφέρθηκαν 12 άτομα. Οι υπόλοιποι ελαφρά τραυματίες, ανάμεσά τους και ένας αστυνομικός με θλαστικό τραύμα, αφού τους παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες, οι περισσότεροι αποχώρησαν από το Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών. Ακόμη, ανάμεσα στα περιστατικά υπήρχε και ένας νέος σε προχωρημένη κατάσταση μέθης με αλλόφρονα συμπεριφορά.

«Είμαστε επί ποδός ανά πάσα στιγμή για να παρέμβουμε και να παράσχουμε κάθε δυνατή βοήθεια. Γιατροί, νοσηλευτές, εθελοντές, διοίκηση είμαστε όλοι σε πλήρη ετοιμότητα. Ευχόμαστε να μη χρειαστεί να παρέμβουμε για κάτι σοβαρό και όλα να κυλήσουν ομαλά», σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Δραμητινός, μεταφέροντας μία ασφαλή και υπεύθυνη εικόνα για τα περιστατικά που κλήθηκε να αντιμετωπίσει το νοσοκομείο.

Το Νοσοκομείο Βόλου τέθηκε σε επιφυλακή από νωρίς το πρωί. Είχε επικοινωνία με το Εθνικό Κέντρο Εξυπηρέτησης του Υπουργείου Υγείας και ακολουθήθηκαν όλες οι οδηγίες που δόθηκαν. Γιατροί, νοσηλευτές και εθελοντές, αλλά και ο διοικητής του Νοσοκομείου, Μάνθος Δραμητινός, ήταν όλοι στις θέσεις ευθύνης τους προκειμένου να αντιμετωπίσουν τυχόν έκτακτα περιστατικά. Σε πλήρη ετοιμότητα τέθηκαν επίσης το Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών καθώς και τα χειρουργεία, όλα τα τμήματα με υπηρεσίες αιχμής.

Συναγερμός στο ΕΚΑΒ

Σε συναγερμό τέθηκε χθες σύσσωμο το πλήρωμα του ΕΚΑΒ στον Βόλο. Παροχές πρώτης βοήθειες δίνονταν και στο ιατρείο του γηπέδου. Όσα από τα περιστατικά έχρηζαν νοσηλείας, διακομίστηκαν άμεσα στο Αχιλλοπούλειο. Πολλοί ήταν και οι πολίτες με αναπνευστικά προβλήματα λόγω της χρήσης δακρυγόνων.

Οπαδός της ΑΕΚ μέσα σε μια λίμνη αίματος μετά τα σοβαρά επεισόδια στο Πανθεσσαλικό
Ο οπαδός του ΠΑΟΚ διδάσκει ήθος

Εικόνες από κουνγκ-φου στην αερογέφυρα

Oπαδοί της ΑΕΚ άναψαν φωτιά στις εξέδρες όχι φυσικά για να… ζεσταθούν

Οι διμοιρίες των ΜΑΤ σε απόσταση αναπνοής από την εξέδρα των οπαδών της ΑΕΚ

H φωτιά που άναψε εντός αγωνιστικού χώρου

Μάχες σώμα με σώμα εντός του σταδίου

Καρέκλες εκσφενδονίζονται από οπαδούς του ΠΑΟΚ

Ένας ανεγκέφαλος οπαδός της ΑΕΚ εν δράσει

Φωτογραφία από τη στιγμή των συμπλοκών μερίδας οπαδών της ΑΕΚ με την αστυνομία

Εικόνες ντροπής στο Πανθεσσαλικό

Φωτιά από τις βόμβες μολότοφ που πετάχτηκαν

Πολεμικό τοπίο θύμισε για κάποια λεπτά ο εξωτερικός χώρος του Πανθεσσαλικού

Ένας άνδρας κρατώντας μία φωτοβολίδα που πετάχτηκε

Αποπνικτική έγινε για κάποια λεπτά η ατμόσφαιρα

Οι οπαδοί της ΑΕΚ
Φωτορεπορτάζ: Νίκος Χριστοφάκης – zougla.gr

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου