ΤΟΠΙΚΑ

Δημοτική τράπεζα αίματος δημιουργεί ο Δήμος Βόλου

δημοτική-τράπεζα-αίματος-δημιουργεί-474693

Στη δημιουργία δημοτικής τράπεζας αίματος, με στόχο την κάλυψη των αναγκών σε αίμα δημοτών και κατοίκων της περιοχής, προχωρά ο Δήμος Βόλου.

Μέσα από τη συγκεκριμένη πρωτοβουλία, ο δήμος «στοχεύει στην ενεργοποίηση των πολιτών αλλά και φορέων που, ίσως από φόρτο άλλων σπουδαίων εργασιών, δεν είχαν ως προτεραιότητα την εθελοντική προσφορά αίματος».

Το θέμα έρχεται προς έγκριση στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου την ερχόμενη Δευτέρα, στις 6 το απόγευμα. Όπως αναφέρεται στη εισήγηση, «η προσφορά αίματος συνίσταται ως κορυφαία πράξη αγάπης από άνθρωπο σε άνθρωπο. Το αίμα είναι ανθρώπινο αγαθό που ούτε παράγεται ούτε αντικαθίσταται και ο μόνος τρόπος εξεύρεσής του είναι μέσω της διαδικασίας της εθελοντικής αιμοδοσίας, η οποία δεν κοστίζει παρά μόνο λίγα λεπτά από τον προσωπικό μας χρόνο. Αποτελεί πράξη κοινωνικής ευαισθησίας που συμβάλλει στην καλλιέργεια ενός πολιτισμού Κοινωνικής Αλληλεγγύης, στον ευρύτερο χώρο που κινούμαστε και δρούμε καθημερινά».

Η τράπεζα αίματος του Δήμου Βόλου θα μεριμνά για τη δημιουργία διαρκούς παρακαταθήκης αίματος, για την αντιμετώπιση των αναγκών των δημοτών και των κατοίκων του δήμου, την παροχή βοήθειας για την εξεύρεση αίματος στις έκτακτες ανάγκες των δημοτών και των κατοίκων του.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου