ΤΟΠΙΚΑ

Βολιώτες σε Βαλκανικό Φεστιβάλ

βολιώτες-σε-βαλκανικό-φεστιβάλ-474725

Αξιοι εκπρόσωποι των τοπικών χρωμάτων θα συμμετάσχουν στο Βαλκανικό Φεστιβάλ «Battle of The Year Balkans», που θα πραγματοποιηθεί σήμερα Σάββατο 6 και αύριο Κυριακή 7 Μαΐου στην Αίθουσα Τελετών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (Α.Π.Θ.) χωρητικότητας 1.200 θεατών.

Το Battle of The Year Balkans, που γιορτάζει 15 χρόνια ζωής στην Ελλάδα, πραγματοποιείται με τη συμμετοχή αθλητών από Ελλάδα, Γερμανία, Βουλγαρία, Αλβανία και Κύπρο.

Τον Βόλο εκπροσωπούν οι Illusions, οι Super Heroes και η Sonia, συμμετέχοντας σε δύο κατηγορίες. Η μικρή Σόνια Παπασίκα (b-girl Sonia), μαθήτρια της πέμπτης τάξης στο 8ο Δημοτικό Σχολείο Νέας Ιωνίας και της σχολής χορού «break a move» του Κωνσταντίνου Πανόπουλου, κέρδισε την πρώτη θέση του Balcans battle pro (βαλκανικό πρωτάθλημα) στην kids category. Η νικήτρια του παραπάνω διαγωνισμού εκπροσώπησε την Ελλάδα στα τελικά του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Toulouse battle pro, που πραγματοποιήθηκε στις αρχές Μαρτίου στη Γαλλία.

Το Σάββατο 6 Μαΐου θα πραγματοποιηθεί ο ομαδικός διαγωνισμός breakdance για την ανάδειξη της καλύτερης ομάδας των Βαλκανίων, η οποία θα μας εκπροσωπήσει στον παγκόσμιο διαγωνισμό στη Γερμανία. Την ίδια ημέρα θα πραγματοποιηθεί και ο ομαδικός διαγωνισμός για παιδιά μέχρι 15 ετών αλλά και σόλο διαγωνισμοί για να αναδειχθούν αντίστοιχα το καλύτερο αγόρι (b-boy) και κορίτσι (b-girl).

Τέλος, για πρώτη φορά θα πραγματοποιηθεί baby battle για ηλικίες μέχρι 12 ετών. Με αφορμή τον εορτασμό των 15 χρόνων του Battle Of The Year Balkans, το Φεστιβάλ σε συνεργασία με τη Red bull εξασφάλισε ένα μοναδικό δώρο για τους χορευτές της ελληνικής σκηνής. O νικητής του σόλο διαγωνισμού του The Undisputed Battle Of The year Balkans που θα εκπροσωπήσει τα Βαλκάνια στα τελικά της Γερμανίας, κερδίζει παράλληλα και το εισιτήριο για να εκπροσωπήσει την Ελλάδα στο Red Bull BC ONE – Last Chance Cypher, στο Άμστερνταμ της Ολλανδίας.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου