ΤΟΠΙΚΑ

Πανηγυρίζει η Παναγία Φυτόκου

πανηγυρίζει-η-παναγία-φυτόκου-474754

Πλήθος πιστών θα υποδεχθεί και φέτος η Παναγία Φυτόκου στην Πανήγυρη της Μεσοπεντηκοστής. Όλοι οι κάτοικοι της ευρύτερης περιοχής Φυτόκου, Μακρινίτσης, Ν. Ιωνίας και Βόλου, σπεύδουν να προσκυνήσουν την αγία κάρα και την εικόνα του Αγίου Γερασίμου του Νέου, που έρχονται κάθε χρόνο ανελλιπώς επί πολλές δεκαετίες από την ομώνυμη Γυναικεία Ιερά Μονή Μακρινίτσας.

Η πομπή θα ξεκινήσει από την Ι. Μονή Μακρινίτσης την Τρίτη 9 Μαΐου στις 3.00μ.μ. με τη συνοδεία του Γέροντα Αρχιμ. Συμεών και πλήθους πιστών και δια μέσου των περιοχών Καλογρίτσας, Παλιάμπελων και Κουτρίτσας. Με ενδιάμεσες στάσεις ευλογίας και δεήσεων στα κτήματα, η πομπή θα φθάσει στις 6.45μ.μ. στην εκκλησία της Παναγίας Φυτόκου, όπου, με τη φροντίδα του Ιερομονάχου πατρός Νεκταρίου θα γίνει πανηγυρική τελετή υποδοχής με την παρουσία πολλών ιερέων, εκπροσώπων τοπικών Αρχών Βόλου και Ν. Ιωνίας και πλήθους πιστών.

Θα επακολουθήσει πανηγυρικός Εσπερινός, αρτοκλασία, Θείον Κήρυγμα από τον Πανοσ. Αρχιμανδρίτη Σεραφείμ Κοντακτσή, λιτάνευση της τιμίας κάρας και της εικόνας γύρω από το Ναό και Ολονυκτία, την οποία θα τελέσει ο Γέροντας Συμεών.

Την επομένη Τετάρτη 10 Μαΐου θα τελεστεί Πανηγυρική Θεία Λειτουργία, Θείο Κήρυγμα από τον Πανοσ. Αρχιμ. Σίμωνα Δερβίση, Αγιασμός και το απόγευμα Εσπερινός, Παράκληση προς τον Όσιο Γεράσιμο.

Την Πέμπτη 11 Μαΐου τέλος, μετά τη Θεία Λειτουργία, ο Άγιος θα επιστρέψει στο Μοναστήρι της Μακρινίτσης.

Δρομολόγια

Για την εξυπηρέτηση των πιστών στη μετάβασή τους στο Φυτόκο και στην επιστροφή , θα δρομολογηθούν λεωφορεία της Αστικής Γραμμής Νο 2 ως εξής: Τρίτη 9 Μαΐου 6.00μ.μ, 6.30μ.μ, 8.30μ.μ. και 8.45μ.μ. Την Τετάρτη 10 Μαΐου στις 8.00π.μ, 8.30π.μ, 10.45 και 11.00π.μ, 6.00μ.μ, 6.30μ.μ, 9.30 και 9.45μ.μ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου