ΤΟΠΙΚΑ

Αθώος για αντιποίηση τίτλου ο Αχ. Μπέος

αθώος-για-αντιποίηση-τίτλου-ο-αχ-μπέος-476282

Αθώος κρίθηκε από το Μονομελές Πλημμελειοδικείου Βόλου ο αιρετός Δήμαρχος Βόλου, Αχιλλέας Μπέος που κατηγορούνταν για αντιποίηση τίτλου, μετά από την μήνυση που κατέθεσαν εναντίον του μέλη της Δημοτικής Κίνησης «Μαζί για τον Βόλο».

Ειδικότερα, το δικαστήριο έκανε δεκτό τον ισχυρισμό που προέβαλε ο συνήγορος υπεράσπισης του κ. Μπέου περί νομικής πλάνης και τον κήρυξε αθώο.

Νωρίτερα ο Εισαγγελέας στην αγόρευσή του πρότεινε την ενοχή του αιρετού Δημάρχου Βόλου, ενώ ο Πρόεδρος του Δικαστηρίου κατά την ανακοίνωση της απόφασης, συνέστησε σε όλους να δώσουν βάση στην καθημερινότητα, «γιατί ο κόσμος στενάζει» όπως είπε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε: «με τις ενέργειές σας δεν θα πρέπει να ρίχνεται λάδι στη φωτιά, φροντίστε να υπάρχει ομαλότητα».

Δήλωση Αχ. Μπέου

Μετά την αθώωση του, μετά από τη μήνυση εναντίον του για αντιποίηση τίτλου, ο Αχιλλέας Μπέος έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Σήμερα δεν έγινε κάτι περισσότερο από το νόμιμο και το αυτονόητο. Απλώς αποδείχθηκε ότι υπάρχουν Δικαστές που κρίνουν με βάση το Νόμο και τη συνείδησή τους. Σήμερα αποδείχθηκε ακόμη ότι οι, σχεδόν, αντισυνταγματικές πιέσεις των γνωστών – αγνώστων, δεν μπόρεσαν να παρεμποδίσουν την απόδοση του Δικαίου».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου