ΤΟΠΙΚΑ

Απεργιακή συγκέντρωση εμποροϋπαλλήλων του ΠΑΜΕ την Κυριακή

απεργιακή-συγκέντρωση-εμποροϋπαλλήλ-476597

Απεργιακή συγκέντρωση θα πραγματοποιήσουν οι εμποροϋπάλληλοι την Κυριακή 7 Μαΐου, στη συμβολή των οδών Ερμού με Ιωλκού, στις 10:00 το πρωί, διαμαρτυρόμενοι για το άνοιγμα των καταστημάτων τις Κυριακές.

Η Επιτροπή Αγώνα Εμποροϋπαλλήλων του ΠΑΜΕ καλεί όλους τους εργαζόμενους «να πάρουν την υπόθεση της κλαδικής απεργίας στις 7 Μάη στα χέρια τους, να δώσουν ενιαία τη μάχη για την επιτυχία της γενικής απεργίας στις 17 Μάη».

Όπως αναφέρεται μεταξύ άλλων στην ανακοίνωση –κάλεσμα της Επιτροπής: «Καλούμε τις συνδικαλιστικές οργανώσεις να ετοιμάσουν οργανωμένα και με αισιοδοξία την απεργιακή απάντηση. Να συνεδριάσουν τα ΔΣ, να βγουν ανακοινώσεις, να μπουν μέσα στους χώρους δουλειάς με κάθε τρόπο, να αντιμετωπίσουμε την εργοδοτική τρομοκρατία.

Καλούμε τους εργαζόμενους να συσπειρωθούν στα συνδικάτα τους για να δυναμώσει η οργάνωση σε κάθε χώρο δουλειάς με επιτροπές αγώνα, σωματειακές επιτροπές, να συγκεντρώσουμε δυνάμεις για να διεκδικήσουμε :

  • Νομοθετική κατοχύρωση της Κυριακάτικης Αργίας. Καμία Κυριακή τα μαγαζιά ανοιχτά. Υπερασπίζουμε την Κυριακή ως υποχρεωτική αργία για όλα τα καταστήματα.
  • Να καταργηθούν όλοι οι νόμοι και οι διατάξεις που απελευθερώνουν το ωράριο.
  • Κατάργηση της μερικής απασχόλησης, του ωρομίσθιου, των συμβάσεων ορισμένου χρόνου και όλων των ελαστικών μορφών εργασίας.
  • Επαναφορά των συλλογικών συμβάσεων με αναπλήρωση των απωλειών που δεχτήκαμε τα τελευταία χρόνια.
  • Όχι στη νέα φοροληστεία, στα νέα φοροεισπρακτικά μέτρα που διαλύουν το εργατικό-λαικό εισόδημα. Να σταματήσουν εδώ και τώρα οι πλειστηριασμοί, οι κατασχέσεις.
  • Κατάργηση όλων των αντιασφαλιστικών νόμων και των τριών μνημονίων, που μειώνουν συντάξεις και παροχές».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου