ΤΟΠΙΚΑ

Ιστορία σε δύο τροχούς. Πρωτότυπη έκθεση στoν Βόλο [photos]

ιστορία-σε-δύο-τροχούς-πρωτότυπη-έκθε-477169

Συλλεκτικά ποδήλατα παλαιότερων εποχών και πρωτότυπες κατασκευές συνθέτουν το προφίλ της πρωτότυπης έκθεσης «Bikeart.gr» που ανοίγει τις πύλες της στο κοινό του Βόλου αύριο Παρασκευή 5 Μαΐου στις 20.30 στο νέο εκθεσιακό χώρο του Γηροκομείου, που βρίσκεται στη συμβολή των οδών Αργοναυτών – Κοραή – Ιάσονος στην παραλία του Βόλου.

Την έκθεση, που θα διαρκέσει έως τις 11 Μαΐου, διοργανώνει για δεύτερη χρονιά η Urbanact, και μετά τον Βόλο θα περιοδεύσει τον Ιούνιο στo S.A.F. στη Θεσσαλονίκη και τον Σεπτέμβριο στο Athens Bike Festival.

Η έκθεση αποτελεί συνέχεια των προσπαθειών των διοργανωτών για την προώθηση της χρήσης του ποδηλάτου και τη δημιουργία ενός ποδηλατικού πυλώνα, με συμμετοχικές δράσεις του κοινού και με επίκεντρο το ποδήλατο.

Στο χώρο της έκθεσης οι επισκέπτες θα περιηγηθούν την «Poster Bikeart exhibition» που περιλαμβάνει πρωτότυπα εικαστικά έργα 55 Ελλήνων και ξένων καλλιτεχνών από τον χώρο του graffiti, του graphic design και των comics, με θέμα το ποδήλατο. Τα έργα θα πωλούνται σε συμβολική τιμή για τη στήριξη της έκθεσης και την υλοποίηση τοιχογραφίας με θεματική το ποδήλατο.

Επίσης μπορούν να θαυμάσουν συλλεκτικά ποδήλατα που χρονολογούνται πριν το 1985 όλων των κατηγοριών και παρουσιάζονται από πολίτες της πόλης, από συλλέκτες και μη, από καταστηματάρχες και από αθλητές. Η έκθεση αυτή συνοδεύεται από αυθεντικές παλιές φωτογραφίες εποχής, με θέμα το ποδήλατο και με μια σειρά φωτογραφιών από το λεύκωμα «Το Ποδήλατο στην Ελλάδα 1880-2012».

Παράλληλα θα εκτεθεί μια σειρά από ιδιαίτερα ποδήλατα και κατασκευές από την Ελλάδα και το εξωτερικό. Παιδικά ποδήλατα ισορροπίας, χειροποίητα ξύλινα ποδήλατα, μοναδικά bamboo ποδήλατα κ.ά., ενώ θα παρουσιαστούν επίσης ποδηλατικά προϊόντα από το εξωτερικό, από εταιρείες και μεμονωμένα σχεδιαστικά γραφεία, που έχουν λάβει διεθνείς διακρίσεις.

Στις παράλληλες δράσεις της έκθεσης περιλαμβάνονται προβολές ποδηλατικών ταινιών, μαθητικός διαγωνισμός ζωγραφικής με θέμα το «Φανταστικό μου Ποδήλατο» που πραγματοποιείται κατόπιν πρόσκλησης που απευθύνθηκε στην Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση Μαγνησίας, και παρουσιάζονται στην έκθεση έργα μαθητών από τα σχολεία: 1ο Δημοτικό Αγριάς, Δημοτικό Σχολείο Ευξεινούπολης, Δημοτικό Σχολείο Αλοννήσου-Πατητήρι, 2ο Δημοτικό Σχολείο Πορταριάς – Άλλης Μεριάς. Το ωράριο λειτουργίας της έκθεσης είναι: 10.00 – 13.00 και 18.00-21.00 και η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου