ΤΟΠΙΚΑ

Η Κίνηση «Μαζί για τον Βόλο» για εκδίκαση μήνυσης κατά Μπέου. Η απάντηση Αχ.Μπέου

η-κίνηση-μαζί-για-τον-βόλο-για-εκδίκα-477254

Από την δημοτική κίνηση «Μαζί για τον Βόλο» εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση: «Την Παρασκευή 5 Απριλίου διεξάγεται μια ακόμα δίκη (μία από τις πολλές δικαστικές εκκρεμότητές που έχει ο εν αργία Δήμαρχος) αυτή η φορά με κατηγορίες που έχουν να κάνουν με αντιποίηση τίτλου. Παρόλο που είναι προφανές ότι περιφρονεί τους νόμους, τους δικαστές και την ελληνική δικαιοσύνη μη θέλοντας να αποδεχτεί ότι όσο εκκρεμεί η «προσωπική» του περιπέτεια με το σκάνδαλο «Koriopolis» και αντιμετωπίζει βαρύτατες κατηγορίες δεν μπορεί να προΐσταται της Δημοτικής Αρχής. Κυρίως, θα πρέπει να αντιληφθείότι δεν μπορεί να εκπροσωπεί θεσμικά αλλά και πολιτικά τον Δήμο σε όλες τις εκφάνσεις του.

Βέβαια δεν είναι η πρώτη φορά που επιδεικνύει τέτοια συμπεριφοράκαι περιφρόνηση απέναντι στους νόμους και στηνελληνικήδικαιοσύνη. Από το Δεκέμβριο του 2015, όλοι στην πόλη παρακολουθούμε σε συνεχόμενα επεισόδια το σήριαλ «είμαι Δήμαρχος θέλετε δε θέλετε». Ενώ ο Αχ. Μπέος έχει τεθεί σε αργία στην οποία θέση δε μπορεί να επιστρέψει μέχρι να τελεσιδικήσει η υπόθεση, αυτός επιμένει να παρεμβαίνειθεσμικά στα του Δήμου και όχι απλά ως επικεφαλής της παράταξης του, που έχει αυτό το δικαίωμα, εφόσον βέβαια τον αποδέχονται ακόμα τα υπόλοιπα μέλη της παράταξής του.

Δεν είναι λίγα τα τραγελαφικά περιστατικά κατά τα οποία ως εκπρόσωπος του Δήμου παρουσιάζεται σε συναντήσεις με εκπροσώπους της πολιτείας, σε συναντήσεις με πρέσβεις άλλων χωρών η με προξένους, σε συναντήσεις με πολίτες, με επαγγελματίες, με συλλόγους (άπειρα τα παραδείγματα), δίνει εντολές σε δημοτικούς συμβούλους, σε δημοτικούς υπαλλήλους, παραθέτει συνεντεύξεις στα ΜΜΕ ακόμα και στα κρατικά κανάλια(πχ για το «έργο» που κατέβαλε κατά τον χιονιά ως θεσμικό πρόσωπο ή πιο πρόσφατα στην ΕΡΤ3) και προΐσταταισε εγκαίνια έργων (πχ παιδικές χαρές- ο τελευταίος που θα μπορούσε να είναι ως παράδειγμα για τα παιδιά μας). Το ίδιο έργο εξακολουθεί να συμβαίνειέως και σήμερα. Η διακωμώδηση του θεσμού του Δημάρχου καλά κρατεί. Μπορεί τη Παρασκευή οι κατηγορίες να αφορούν αντιποίηση τίτλου και οι κατηγορίες να είναι μάλλονλιγότερες από όσες θα μπορούσαν να είναι λόγω του πρόσφατου νόμου Παρασκευόπουλου αλλά το ζήτημα είναι πολιτικό και δεν αρκούν μόνο οι νομικές διαδικασίες. Αναμένουμε τη θέση της νέας Αποκεντρωμένης Διοίκησης γιατί έως τώρα κλείνουν τα μάτια».

Απάντηση του Αχιλλέα Μπέου

Από τον αιρετό Δήμαρχο Βόλου, Αχιλλέα Μπέο, έγινε η ακόλουθη δήλωση, σε απάντηση των δημοτικών συμβούλων του ΣΥΡΙΖΑ:

«Μετά από μήνυση των ανεκδιήγητων δημοτικών συμβούλων της δήθεν Αριστεράς, ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ, αύριο δικάζομαι όχι για αντιποίηση Αρχής, όπως τους υπαγόρευσε ο προϊστάμενος τους, ο γνωστός Πουλάκης, αλλά για αντιποίηση…τίτλου! Τους διέφυγε ότι και στον Βόλο υπάρχουν δικαστές και Εισαγγελείς με αξίες, ήθος, αξιοπρέπεια και δικαστική συνείδηση, που δεν υποκύπτουν στις πιέσεις και τις μεθοδεύσεις του σάπιου πολιτικού συστήματος. Φυσικά την κρίση περί της σοβαρότητας ή μη της κατηγορίας θα την διατυπώσει το Δικαστήριο με την απόφασή του.

Εγώ απλώς περιορίζομαι να επισημάνω ότι παραμονή της εκδίκασης της υπόθεσης προβαίνουν σε δημόσιες ανακοινώσεις, ασφαλώς όχι για να ενημερώσουν τους πολίτες (που έχουν άλλωστε εκπεφρασμένη άποψη και για τους ίδιους και τις ανακοινώσεις τους), αλλά μήπως και επηρεάσουν την κρίση των Δικαστών. (Θα ήμουν πολύ αφελής αν περίμενα μια τοποθέτηση από τον υπερευαίσθητο πρόεδρο του Δικηγορικού Συλλόγου Βόλου και τον γραμματέα του;)

Αυτοί είναι, αυτά προσπαθούν να κάνουν, όσο κι αν προσπαθούν να κρυφτούν πίσω από μια επίπλαστη και αστεία δημοκρατικότητα και δήθεν Αριστεροσύνη.

Οι δε εκκλήσεις τους προς το νέο γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης, τον οποίο φαίνεται περιμένουν ως Θεό για να καλύψει τις δικές τους ανεπάρκειες και την μνημειώδη ανικανότητά τους, που τους έχουν καταστήσει καρτουνίστικες φιγούρες και απαξιώσει πλήρως στη συλλογική συνείδηση των πολιτών, επιβεβαιώνουν πόσο λίγοι και ανύπαρκτοι είναι για να αντιμετωπίσουν με όρους δημοκρατίας και, κυρίως, πολιτικής, εμένα και τους συνεργάτες μου.

Αλήθεια ποια εμπιστοσύνη μπορεί κάποιος πολίτης να δείξει σε αυτούς που δημοσίως, μάλιστα, αναζητούν προστάτες σαν κόρες ορφανές και εγκαταλελειμμένες στην «άτιμη κενωνία»; Πραγματικά φαιδρές περιπτώσεις, που αξίζουν την περιφρόνηση όλων…

ΥΓ. Και επειδή ζουν με την αγωνία για το πώς και υπό ποία ιδιότητα με καλούν να εμφανίζομαι στους τηλεοπτικούς σταθμούς, να τους εξηγήσω ότι αυτό γίνεται γιατί είμαι ο νόμιμα εκλεγμένος Δήμαρχος της πόλης, αναφέρομαι σε μεγάλα και σημαντικά θέματα που αφορούν τον κάθε πολίτη και όχι σε αρλούμπες και πομφόλυγες, όπως αυτοί, και – εν προκειμένω – γιατί αγωνίζομαι για την πόλη μας να έρχονται μεγάλες εκδηλώσεις, όπως αυτή του κυπέλλου Ελλάδας, από τις οποίες οι ίδιοι ούτε απ έξω είναι ικανοί να περάσουν. Ευτυχώς σε αυτή την πόλη δεν είμαστε όλοι ίδιοι. Εγώ τις γνωριμίες μου τις χρησιμοποιώ να προσφέρω στην πόλη και τους πολίτες».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου