ΤΟΠΙΚΑ

Καμπάνες από το Τριμελές για φορολογικά αδικήματα

καμπάνες-από-το-τριμελές-για-φορολογι-479176

Δύο έτη φυλάκιση εξαγοράσιμα προς 5 ευρώ ημερησίως επέβαλε το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Βόλου την Τετάρτη σε 50χρονο Βολιώτη για μη απόδοση ΦΠΑ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το δικαστήριο έκρινε ένοχο τον κατηγορούμενο, ο οποίος εκπροσωπήθηκε στο δικαστήριο από τον δικηγόρο του, καθώς δεν πείστηκε από τις εξηγήσεις που δόθηκαν.

Ο 50χρονος καταδικάστηκε για οφειλές ύψους περίπου 89.000 ευρώ με τις προσαυξήσεις στην εφορία, για μη απόδοση ΦΠΑ στο διάστημα από την 1/1/11 έως 31/12/11.

Ο δικηγόρος του πάντως δήλωσε ότι ο καταδικασθείς δεν γνώριζε τίποτα για αυτή τη οφειλή, καθώς ο λογιστής τού παρουσίαζε μόνο έσοδα και όχι ζημία.

Εξάλλου, καταδικαστική ήταν η απόφαση του Τριμελούς για οφειλές στην εφορία και για 36χρονο Βολιώτη. Ο κατηγορούμενος, ο οποίος εκπροσωπήθηκε στο δικαστήριο από το δικηγόρο του, κρίθηκε ότι παραβίασε με πρόθεση την προθεσμία καταβολής δόσης στο πλαίσιο ρύθμισης που είχε.

Δημιούργησε οφειλή στην εφορία ύψους περίπου 87.000 ευρώ στο διάστημα από 31/1/2012 έως την 1/6/13. Καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης έξι μηνών με τριετή αναστολή, εφέσιμη, καθώς του αναγνωρίστηκαν ελαφρυντικά. Ο 36χρονος, τα δύο προηγούμενα χρόνια είχε αποπληρώσει ποσό ύψους περίπου 63.000 ευρώ.

Κ.Μ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου