ΤΟΠΙΚΑ

Γιώργος Μαλαμούσης: Υπογραφή… verpan

γιώργος-μαλαμούσης-υπογραφή-verpan-480180

Είναι μουσικός επιμελητής, θα τον συναντήσουμε όμως να παίζει μουσική ως dj πίσω από τα decks γνωστών μαγαζιών της πόλης. Ο Γιώργος Μαλαμούσης σε ηλικία 39 ετών, παντρεμένος και πατέρας δύο παιδιών, ζει την οικογένειά του μέσα από τη μουσική, φαίνεται όμως ότι η μεγάλη του αγάπη είναι η ζωγραφική, και τα τελευταία χρόνια οι ξυλοκατασκευές. Γνωστοί επαγγελματικοί χώροι της εστίασης στον Βόλο, εμπορικά καταστήματα ακόμη και ιατρεία, φιλοξενούν εντυπωσιακά έργα του Γιώργου Μαλαμούση, με την υπογραφή verpan: από το λατινικό «ver» που σημαίνει αληθινό και το ελληνικό «παν».

Ρεπορτάζ: ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

«Ο Πικάσο είχε πει ότι όλοι οι άνθρωποι γεννιούνται ζωγράφοι. Το θέμα είναι ποιοι παραμένουν», λέει ο Γιώργος Μαλαμούσης αναφερόμενος στο αγαπημένο του χόμπι που δεν είναι άλλο από τη ζωγραφική. «Από τότε που θυμάμαι τον εαυτό μου ζωγραφίζω», σημειώνει μιλώντας στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ.

Ξεκίνησε με μολύβι και κάρβουνο, πήγε στο παστέλ και τα τελευταία χρόνια δουλεύει το λάδι. Η θεματολογία είναι έμπνευση και διάθεση της στιγμής. Ήδη έχει στο ενεργητικό του εκθέσεις, τόσο ατομικές στο ίδρυμα Δεληγιώργη, όσο και σε ομαδικές εκθέσεις.

Με τα χέρια του δίνει ζωή στο ξύλο

Έργα του όμως δεν θα βρει κανείς μόνο πάνω στον καμβά… Καμβάς του έχουν γίνει τοίχοι σε μαγαζιά εστίασης. Το Αβαείο, το Re Minore, το Cube, το ιατρείο της οφθαλμιάτρου Σοφία Αγγέλη, φιλοξενούν μερικά από τα έργα ζωγραφικής του Γιώργου Μαλαμούση, κατάλληλα προσαρμοσμένα σε κάθε χώρο.

Στον κόσμο του ξύλου…

«Τα τελευταία χρόνια ανακάλυψα το ξύλο και στόχος μου είναι να συνδυάσω τη ζωγραφική και το ξύλο», εξομολογείται ο Γιώργος Μαλαμούσης.

Καμβάς του τοίχοι σε επαγγελματικούς χώρους, όπως το Re Minore

Αφορμή αποτέλεσε η συζήτηση με φίλο του και ιδιοκτήτη καταστήματος οπτικών, τον Σάββα Αδαμάσογλου, που ήθελε να αλλάξει τη βιτρίνα του μαγαζιού του. Τότε πειραματίστηκε για πρώτη φορά με τις ξύλινες κατασκευές. «Μπήκα σε έναν διαφορετικό κόσμο», λέει 39χρονος που προσπαθεί δίνοντας ζωή στο ξύλο να δημιουργήσει εναλλακτικές αλλά λειτουργικές ξύλινες κατασκευές.

Έκτοτε άρχισε να αναζητά παντού γύρω του κομμάτια ξύλο για τους δώσει μορφή. «Παίρνω ξύλα από παντού. Κοιτάω ακόμη μήπως περισσεύει φλοιός από κορμό δέντρου για να τον πάρω. Το ξύλο έχει ζωή από μόνο του και εγώ είμαι αυτός που το παίρνει αγκαλιά και αναδεικνύω πάνω του την ομορφιά που βλέπω εγώ σε αυτό», τονίζει.

Από τις πιο όμορφες ξυλοκατασκευές του, ένα πιάνο-έπιπλο dj στο Blossom, αλλά και ένα ιδιαίτερο φωτιστικό δαπέδου, που είναι πλέον στην κατοχή φίλου του.

Πίνακας ζωγραφικής σε ιατρείο οφθαλμιάτρου

Ο ίδιος παραδέχεται ότι ασχολείται ελάχιστα με το χόμπι του σε σχέση με ό,τι θα ήθελε. Καταφύγιό του, ένα δωμάτιο στο πατρικό του στη Ν. Ιωνία, όπου έχει στήσει το εργαστήριό του. Εκεί τον περιμένουν τα χρώματα και τα ξύλα του.

Στόχος του να αναγνωριστεί η δική του ματιά και το χόμπι του, να πάρει επαγγελματική διάσταση. «Κάποια στιγμή θέλω να ασχοληθώ μόνο με αυτό», αναφέρει. Τη δουλειά του προωθεί μέσω instagram, facebook και μέσα από τη δική του ιστοσελίδα artactivo.net, κερδίζοντας θετικά σχόλια.

Ο ίδιος δεν δηλώνει καλλιτέχνης. «Θα το πω ίσως όταν ασπρίσουν τα γένια μου και τα μαλλιά μου, όχι ακόμη. Ο καλλιτέχνης είναι κάτι μεγάλο. Θα με αποκαλούσα μαθητευόμενο. Άλλωστε και η ζωή ένα μάθημα είναι», λέει με φιλοσοφική διάθεση.

Πιάνο-έπιπλο dj στο Blossom

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου