ΤΟΠΙΚΑ

Λύση στο κτηριακό του Α.Τ. Μηλεών

λύση-στο-κτηριακό-του-α-τ-μηλεών-481223

Θα μετακομίσει στο κτήριο του πρώην Ειρηνοδικείου, σύμφωνα με διαβεβαιώσεις που είχε η δημοτική αρχή

Το δρόμο για τη μετεγκατάσταση του Αστυνομικού Τμήματος Μηλεών από το ακατάλληλο κτήριο στο οποίο στεγάζεται σήμερα, στο κτήριο του πρώην Ειρηνοδικείου Μηλεών, ανοίγει διάταξη που αναμένεται να περάσει μέσα σε νομοσχέδιο του Υπουργείου Οικονομικών εντός του επόμενου χρονικού διαστήματος.

Ο αντιδήμαρχος Νοτίου Πηλίου, Βαγγέλης Νασιόπουλος, ανέφερε ότι ο δήμαρχος Νίκος Φορτούνας, σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με τον Γ.Γ. του Υπουργείου Δημοσίας Τάξης, έλαβε διαβεβαιώσεις ότι πρόκειται να περάσει σε νομοσχέδιο του Υπουργείου Οικονομικών, διάταξη για τη μεταβίβαση του ακινήτου του πρώην Ειρηνοδικείου Μηλεών, στο Υπουργείο Δημοσίας Τάξης, προκειμένου εκεί να στεγαστεί το τοπικό αστυνομικό τμήμα.

Όπως ανέφερε ο κ. Νασιόπουλος, μετά την κατάργηση του Αστυνομικού Σταθμού Αργαλαστής το 2013, το Αστυνομικό Τμήμα Μηλεών είναι το μοναδικό από το οποίο μπορούν να εξυπηρετηθούν οι πολίτες του Δήμου Νοτίου Πηλίου. Ωστόσο τα κτηριακά προβλήματα που αντιμετωπίζει στάθηκαν αφορμή να πέσει στο τραπέζι της συζήτησης, η προοπτική μεταστέγασης του τμήματος στα Λεχώνια. Εκτός διοικητικών ορίων Νοτίου Πηλίου.

Η λύση φαίνεται να έρχεται μέσα από το νομοσχέδιο που θα επιτρέψει τη μετεγκατάσταση του Α.Τ. Μηλεών σε κτήριο που βρίσκεται σε απόσταση 30 μέτρων από το υπάρχον.

Όπως είναι γνωστό και με βάση πρακτικό από την Επιτροπή της Κτηματικής Υπηρεσίας, το σημερινό οίκημα όπου στεγάζεται το Αστυνομικό Τμήμα Μηλεών έχει κριθεί ακατάλληλο για τους εξής λόγους: δεν υπάρχουν χώροι αναμονής πολιτών για το γραφείο έκδοσης ταυτοτήτων, για αποθήκη οπλισμού, για αποθήκη υλικού και αρχείων, για αποδυτήρια προσωπικού, για στάθμευση υπηρεσιακών οχημάτων και οχημάτων των πολιτών που προσέρχονται για την εξυπηρέτησή τους. Επιπλέον, δεν υπάρχουν τουαλέτες πολιτών και η υπάρχουσα για το προσωπικό είναι κοινή (ανδρών – γυναικών), ο χώρος του κρατητηρίου βρίσκεται στο υπόγειο του κτηρίου, δεν είναι αυτός που προβλέπεται και είναι αδύνατη η επιτήρησή του, και η ηλεκτρική εγκατάσταση είναι παλαιά με αποτέλεσμα να μην εξυπηρετούνται οι σημερινές ανάγκες της υπηρεσίας. Ακόμη, λόγω έλλειψης χώρου, σε όλα τα γραφεία υπάρχει αρχείο και σε όλους τους χώρους, τοίχους και οροφές, υπάρχει εμφανής υγρασία.

«Έχουμε διαβεβαιώσεις για την ικανοποίηση του αιτήματος μας: να στεγαστεί δηλαδή το Α.Τ. Μηλεών στο κτήριο του Ειρηνοδικείου, το οποίο θα μεταβιβαστεί στο Υπουργείο Δημοσίας Τάξης», επεσήμανε ο κ. Νασιόπουλος. Όπως ανέφερε, το νεοκλασικό κτήριο είναι εμβαδού 500 τ.μ. που είναι σε θέση να στεγάσει με άνεση τις λειτουργίες του αστυνομικού τμήματος.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου