ΤΟΠΙΚΑ

Σε δίκη οι γονείς των μαθητών για την κακοποίηση 10χρονου με αιχμηρό αντικείμενο

σε-δίκη-οι-γονείς-των-μαθητών-για-την-κα-482149

Σε δίκη παραπέμπονται οι γονείς των μαθητών για τις πράξεις φρίκης, που καταγγέλθηκε ότι συνέβαιναν σε βάρος 10χρονου αγοριού μαθητή της Ε’ τάξης Δημοτικού, με φερόμενους ως θύτες συμμαθητές του, παιδιά στο ίδιο σχολείο, δύο αγόρια και ένα κορίτσι, μεγαλύτερα κατά μία τάξη, σε ώρες λειτουργίας του σχολείου, με χρήση αιχμηρών αντικειμένων.

Οι γονείς των παιδιών, σύμφωνα με πληροφορίες, θα δικαστούν από το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Βόλου στις 9 Νοεμβρίου 2018 κατηγορούμενοι για παραμέληση εποπτείας ανηλίκου κατ’ εξακολούθηση. Η κατηγορία σχηματίστηκε μετά την προκαταρκτική εξέταση, η οποία διενεργήθηκε μετά την καταγγελία-βόμβα που έκανε ο πατριός του 10χρονου στις 26 Οκτωβρίου 2016, οπότε ο ανήλικος είχε λύσει επιτέλους τη σιωπή του και είχε μιλήσει για τον εφιάλτη.

Για την ίδια υπόθεση έχει ήδη οριστεί η δίκη, όπως είναι γνωστό, δέκα εκπαιδευτικών του σχολείου στις 12 Μαΐου 2017, για έκθεση ανήλικου μαθητή σε κίνδυνο κατ’ εξακολούθηση. Οι πράξεις φρίκης, όπως έχει καταγγελθεί, συνέβαιναν σε ώρα λειτουργίας του σχολείου και συγκεκριμένα στα διαλείμματα, ενώ κάποια από τα αιχμηρά αντικείμενα που χρησιμοποιήθηκαν για την κακοποίηση λαμβάνονταν από γραφείο καθηγητών.

Στο μεταξύ, η ανάκριση συνεχίζεται όσον αφορά στον κομμάτι των ανήλικων φερόμενων ως θυτών, που είναι το τρίτο και τελευταίο κομμάτι της κατ’ επείγουσας προκαταρκτικής εξέτασης, που είχε διατάξει η Εισαγγελία Βόλου μετά τη σοβαρή καταγγελία.

Στο διοικητικό κομμάτι, σύμφωνα με πληροφορίες, έχει ολοκληρωθεί η Ένορκη Διοικητική Εξέταση από την Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση Μαγνησίας, όμως το Α’ Τμήμα του Πρωτοβάθμιου Πειθαρχικού Συμβουλίου της Περιφερειακής Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης αν και έχουν περάσει τουλάχιστον έξι μήνες από την αναφορά του περιστατικού, ωστόσο ακόμη δεν έχει συγκληθεί για να συζητήσει το θέμα.

Η περιφερειακή διευθύντρια Εκπαίδευσης Θεσσαλίας Ελένη Αναστασοπούλου που ρωτήθηκε, περιορίστηκε να πει στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ότι όλες οι διοικητικές ενέργειες προχωρούν κανονικά, όπως η διαδικασία ορίζει.

Όλο αυτό το χρονικό διάστημα, όπως είπε η μητέρα του 10χρονου, τόσο οι φερόμενοι ως θύτες, όσο και οι κατηγορούμενοι για την καταγγελία εκπαιδευτικοί παραμένουν στο σχολείο, λες και δεν συνέβη το παραμικρό.

Αντίθετα, ο μονάκριβος γιος της, μετά τον εφιάλτη που έζησε, υποχρεώθηκε και σε αλλαγή του σχολικού περιβάλλοντος. Η οικογένεια ακόμη δεν μπορεί να πιστέψει -πόσο μάλλον να βρει και την καθημερινότητά της- ότι το 10χρονο αγγελούδι της υπέστη όλα αυτά, ενώ βρισκόταν απλώς στο σχολείο, παρακολουθούσε τα μαθήματά του και -όπως όλοι πίστευαν- υποτίθεται ήταν ασφαλής.

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΟΥΓΚΑ

Σχετικά άρθρα:

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου