ΤΟΠΙΚΑ

Παρέμβαση Αλέξανδρου Μεϊκόπουλου για τα πεπραγμένα του ΕΚΑΒ

παρέμβαση-αλέξανδρου-μεϊκόπουλου-γι-483290

Ο Βουλευτής Μαγνησίας του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος συμμετείχε χθες στη συνεδρίαση της Διαρκούς Επιτροπής Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής με θέματα ημερήσιας διάταξης, τη διατύπωση γνώμης των μελών της Επιτροπής για το διορισμό (ανανέωση της θητείας) των διοικητών 3ης, 4ης και 5ης Υγειονομικής Περιφέρειας και για τα πεπραγμένα των τελευταίων δύο χρόνων του Εθνικού Κέντρου Άμεσης Βοήθειας (Ε.Κ.Α.Β.). Μια διαδικασία δημόσιας λογοδοσίας από τους φορείς εποπτείας του Υπουργείου Υγείας στα μέλη της επιτροπής που έχει ξεκινήσει μετά την ανάληψη της ευθύνης της διακυβέρνησης της χώρας από την Κυβέρνηση ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-ΑΝ.ΕΛ.

Στη συνεδρίαση παρέστησαν ο Υπουργός Υγείας Ανδρέας Ξανθός, ο αναπληρωτής Υπουργός Υγείας Παύλος Πολάκης, ο Πρόεδρος και Αντιπρόεδρος του ΕΚΑΒ κ.κ. Καρακατσιανόπουλος και Μυλωνάς και οι προτεινόμενοι διοικητές των ΥπΕ.

Ο Βουλευτής στην συζήτηση που ακολούθησε, ως μέλος της διαρκούς επιτροπής αναφέρθηκε στη πρόοδο της προνοσοκομειακής φροντίδας που παρέχεται μέσω του ΕΚΑΒ σε σύγκριση με τα προηγούμενα χρόνια, χωρίς να παραλείψει να επισημάνει ότι προβλήματα υπάρχουν, κάνοντας μάλιστα και ιδιαίτερη αναφορά για το Νομό Μαγνησίας.

Συγκεκριμένα τόνισε ότι, το ιδιαίτερο γεωμορφολογικό προφίλ του Νομού μας που περιλαμβάνει νησιωτικές και ορεινές περιοχές και το γεγονός της αύξησης του πληθυσμού από τον τουρισμό, ιδιαίτερα του καλοκαιρινούς μήνες, δημιουργούν αυξημένες ανάγκες για τη προνοσοκομειακή φροντίδα.

Μάλιστα, όπως ανέφερε, μετά από επικοινωνία του με στελέχη τοπικά της υπηρεσίας του ΕΚΑΒ από τα οποία και ενημερώθηκε για τις ελλείψεις, ζήτησε από τους αρμόδιους να αυξηθεί ο αριθμός των ασθενοφόρων και του προσωπικού που υπηρετεί στο νομό μας, συγκεκριμενοποιώντας την πρότασή του για 4 καινούργια ασθενοφόρα και 8 επιπλέον άτομα προσωπικό. Αναφορά επίσης έκανε και στη δυνατότητα στελέχωσης του ΕΚΑΒ Μαγνησίας με τη δωρεά που γίνεται από το ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος με τα 143 ασθενοφόρα.

Τέλος σχετικά με το τηλεφωνικό κέντρο του ΕΚΑΒ της 5ης ΥπΕ που λειτουργεί στη Λάρισα δεν παρέλειψε να επισημάνει ότι κατά την λειτουργία του αυτόματου τηλεφωνητή θα πρέπει να αναφέρονται όλα τα Νοσοκομεία της Υγειονομικής Περιφέρειας που εφημερεύουν και όχι μόνο τα δύο της Λάρισας, προτείνοντας μάλιστα το αυτόματο μήνυμα να μεταφραστεί και στην αγγλική γλώσσα, προκειμένου ο πολίτης να έχει πλήρη ενημέρωση.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου