ΤΟΠΙΚΑ

Στο 10ημερο προσφορών ποντάρουν οι καταστηματάρχες του Βόλου

στο-10ημερο-προσφορών-ποντάρουν-οι-κατα-483901

Ανάσα στην τοπική αγορά αναμένεται να αποτελέσει το δεκαήμερο προσφορών που θα διαρκέσει από τις 2 έως τις 10 Μαΐου, και εκτιμάται ότι θα ενισχύσει το ενδιαφέρον των καταναλωτών. Η περίοδος των ενδιάμεσων εκπτώσεων, όπως έχει χαρακτηριστεί, θεωρείται σημαντική, σε μια χρονική στιγμή κατά την οποία η κίνηση είναι μάλλον υποτονική και κατώτερη των προσδοκιών των εμπόρων. Στο μεταξύ, ανοιχτά θα είναι τα εμπορικά καταστήματα την επόμενη Κυριακή 7 Μαΐου, η οποία συγκαταλέγεται στις οχτώ Κυριακές που έχουν θεσμοθετηθεί βάση νόμου.

Ρεπορτάζ: ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΥΔΡΑΙΟΥ

Στο μεταξύ, η εικόνα της αγοράς στη διάρκεια των εορτών, δεν επαλήθευσε τις προσδοκίες των εμπόρων, οι οποίοι είναι ιδιαίτερα προβληματισμένοι, λόγω της υποτονικής κίνησης που παρατηρείται. «Ο κόσμος συνεχίζει να κινείται διερευνητικά και φαίνεται ότι το εισόδημά του είναι μειωμένο. Προσπαθούν, δηλαδή, οι καταναλωτές, να κάνουν τις αναγκαίες αγορές. Δεν υπάρχει η αυθόρμητη αγορά, χωρίς δεύτερη σκέψη», όπως αναφέρει στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ο Απόστολος Οντόπουλος, οικονομικός επόπτης στο ΔΣ του Εμπορικού Συλλόγου Βόλου.

Σε μια περίοδο που χαρακτηρίζεται υποτονική, το δεκαήμερο των εκπτώσεων αναμένεται να τονώσει το ενδιαφέρον των καταναλωτών, οι οποίοι κινούνται με βάση τα εξαιρετικώς περιορισμένα οικονομικά τους δεδομένα, που καλύπτουν μόνο τα απολύτως αναγκαία.

Στο πλαίσιο αυτό εντάσσονται τα τεφτέρια, που αποτελούν πλέον αναπόσπαστο κομμάτι της οικονομικής ύφεσης και υπάρχουν πλέον σε όλα τα καταστήματα. «Έχουμε διαπροσωπικές σχέσεις με τους πελάτες μας και προσπαθούμε να τους εξυπηρετήσουμε, γιατί κατανοούμε την ανάγκη στην οποία βρίσκονται και τη δυσκολία που αντιμετωπίζουν, και προσπαθούμε να συμβάλλουμε κι εμείς στη διευκόλυνσή τους, με όποιον τρόπο μπορούμε», όπως υπογραμμίζει ο ίδιος.

Οι προσδοκίες του εμπορικού κόσμου «είναι πάντα υψηλές και ελπίζουμε ότι τώρα που οι καιρικές συνθήκες γενικότερα ευνοούν και λόγω του ότι παρατηρείται έλευση τουριστών από το εσωτερικό της χώρας αλλά και το εξωτερικό με τα κρουαζιερόπλοια, ευελπιστούμε ότι θα υπάρχει κινητικότητα και ελπίζουμε να πάει καλά ο τουρισμός, γιατί από τον τουρισμό θα ωφεληθούμε κι εμείς», όπως σημειώνει ο οικονομικός επόπτης στο ΔΣ του τοπικού Εμπορικού Συλλόγου.

Ερευνα στην αγορά

Στο μεταξύ, έρευνα για την πορεία της αγοράς θα διεξαχθεί τις επόμενες μέρες με πρωτοβουλία του Εμπορικού Συλλόγου, προκειμένου να καταγραφούν τα ακριβή στατιστικά στοιχεία, σχετικά με την εικόνα που έχει διαμορφωθεί από την αρχή του χρόνου μέχρι σήμερα.

Στο πλαίσιο της παραπάνω έρευνας θα διανεμηθεί ερωτηματολόγιο σε όλα τα καταστήματα, σχετικό με την κίνηση της αγοράς, την εικόνα που παρουσίασε η τοπική αγορά στις αρχές του 2017, κατά τη διάρκεια των εκπτώσεων του Ιανουαρίου και της εορταστικής περιόδου του Πάσχα. Παράλληλα θα καταγραφούν τα ακριβή στοιχεία σχετικά με τη χρήση του POS στα τοπικά καταστήματα.

«Στόχος μας είναι να αναδείξουμε τα προβλήματα που υπάρχουν και το υλικό που θα συγκεντρωθεί, θα χρησιμοποιηθεί ως εργαλείο, προκειμένου να προωθήσουμε στους ιθύνοντες τα αιτήματά μας και τα ζητήματα που μας απασχολούν, ζητώντας την επίλυσή τους», επισημαίνει ο Απόστολος Οντόπουλος.

Τα στοιχεία που θα συγκεντρωθούν, θα κατατεθούν στην Εθνική Συνομοσπονδία προκειμένου να υπάρξει πλήρης καταγραφή των δεδομένων, και γι’ αυτό τον λόγο ο ίδιος επαγγελματίας τονίζει ότι πρέπει να συμμετάσχουν όλοι οι έμποροι στην προσπάθεια, όπως και την προηγούμενη φορά, προκειμένου να έχουν ένα ισχυρό εφόδιο στην προσπάθεια προώθησης των ζητημάτων που τους απασχολούν.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου