ΤΟΠΙΚΑ

Επειγόντως νέα ασθενοφόρα ζητά το προσωπικό του ΕΚΑΒ

επειγόντως-νέα-ασθενοφόρα-ζητά-το-προ-483936

«Μερίδιο» από τα 143 ασθενοφόρα που μόλις πριν από λίγες μέρες δώρισε το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος στο ΕΚΑΒ, αναμένεται να διεκδικήσει το προσωπικό του ΕΚΑΒ στον Βόλο, προκειμένου να ανανεωθεί ο στόλος των οχημάτων που σχεδόν σε ημερήσια βάση «βγάζουν προβλήματα» εξαιτίας της παλαιότητας. Το αίτημα θα τεθεί άμεσα, όπως τόνιζε χθες στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ο πρόεδρος των εργαζομένων ΕΚΑΒ Ν. Μαγνησίας Κων. Χατζησταματίου στη διοίκηση του ΕΚΑΒ στη Λάρισα, προκειμένου η 5η Υγειονομική Περιφέρεια Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας, που θα είναι ο φορέας «αποδοχής» όπως και οι άλλες ΥΠΕ της δωρεάς, να συμπεριλάβει και τη Μαγνησία στη λίστα των περιοχών που πρέπει να ενισχυθούν με νέα οχήματα.

«Θα καταθέσουμε σχετικό αίτημα και ελπίζουμε ότι θα υπάρξει ανταπόκριση, διότι δυστυχώς δεν έχουμε άλλο τρόπο να καλύψουμε τις ανάγκες», τόνισε ο κ. Χατζησταματίου στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ.

Η πλειοψηφία των οχημάτων του στόλου του ΕΚΑΒ στον Βόλο, όχι απλώς είναι παλιός αλλά έχει συμπληρώσει τα χρόνια της ζωής του. Από τα 13 συνολικά οχήματα, τα εννιά είναι μάχιμα καθώς στα υπόλοιπα έχουν διαπιστωθεί σημαντικά προβλήματα λόγω της μεγάλης χρήσης.

«Καθημερινά ζούμε με το άγχος αν θα τα καταφέρουμε να ανταποκριθούμε στις κλήσεις που δεχόμαστε, καθώς οι ζημιές στα οχήματα είναι συχνές, ασθενοφόρα “καθηλώνονται” στα συνεργεία και εμείς προσπαθούμε να βρούμε λύσεις», υπογράμμισε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος των εργαζομένων στο ΕΚΑΒ, που τόσο ο ίδιος όσο και οι συνάδελφοί του καθημερινά δίνουν τη μάχη να εξυπηρετήσουν προγραμματισμένες διακομιδές, καθώς επίσης και έκτακτα περιστατικά.

Οι ελλείψεις ασθενοφόρων του ΕΚΑΒ αλλά και οδηγών στη Μαγνησία, έχoυν συμπεριληφθεί στον φάκελο της «μαύρης λίστας» που κατέθεσε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία στον Εισαγγελέα, για το θέμα της λειτουργίας του ΕΚΑΒ. Η ΠΟΕΔΗΝ κατηγορεί τη διοίκηση του φορέα ότι δεν λαμβάνει πρωτοβουλίες επαναπροκήρυξης διαγωνισμού για την προμήθεια 96 ασθενοφόρων μέσω προγραμμάτων ΕΣΠΑ, ενώ, όπως υποστηρίζει, «περίπου τα μισά ασθενοφόρα από τα διαθέσιμα στις περιφέρειες Θεσσαλίας, Αττικής, Κεντρικής Μακεδονίας, Στερεάς και Δυτικής Ελλάδας, οι οποίες καλύπτουν το 70% του συνόλου του πληθυσμού της χώρας, είναι ακινητοποιημένα, λόγω βλαβών και δεν υπάρχουν διαθέσιμα κονδύλια για την επισκευή τους».

ΒΑΣΩ ΚΥΡΙΑΖΗ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου