ΤΟΠΙΚΑ

690 «μπιλιετάκια» για οφειλές στο δήμο Βόλου

690-μπιλιετάκια-για-οφειλές-στο-δήμο-β-485268

Μπιλιετάκια παραλαμβάνουν τις επόμενες ημέρες 690 δημότες στον Βόλο, για οφειλές προς τα δημοτικά ταμεία που βεβαιώθηκαν το 2016 και στις αρχές του 2017.

Οι οφειλές αφορούν σε βεβαίωση τελών ακίνητης περιουσίας (ΤΑΠ) και τελών καθαριότητας από απλήρωτους ή σε ρύθμιση λογαριασμούς της ΔΕΗ. Όταν ένας λογαριασμός της ΔΕΗ δεν πληρώνεται ή μπαίνει σε ρύθμιση, το ΤΑΠ και τα τέλη καθαριότητας μένουν απλήρωτα. Τα βεβαιώνει ο κάθε δήμος και αποστέλλει ειδοποιητήρια στους οφειλέτες. Ο αριθμός των ειδοποιητηρίων, στον οποίο εμπεριέχονται και περιπτώσεις οφειλών για τραπεζοκαθίσματα και τέλη λαϊκών αγορών, αντικατοπτρίζει εν μέρει και το πρόβλημα που αντιμετωπίζουν πολλά βολιώτικα νοικοκυριά να ανταποκριθούν στην πληρωμή των λογαριασμών του ηλεκτρικού ρεύματος, μέσω των οποίων εισπράττονται τα δημοτικά τέλη.

Πέρα από τα συγκεκριμένα ειδοποιητήρια, πριν από ένα περίπου μήνα, έφυγαν από την Οικονομική Υπηρεσία του δήμου επιπλέον 1.600 επιστολές προς δημότες με χρέη παρελθόντων ετών.

Πρόκειται για χρέη άνω των 1.000 ευρώ, πάσης φύσεως, από μισθώματα, μέχρι τραπεζοκαθίσματα, τα οποία οι οφειλέτες καλούνται να ρυθμίσουν και να αποπληρώσουν. Σε περίπτωση που οι οφειλέτες δεν ανταποκριθούν για την εξόφληση των χρεών τους, απειλούνται με κατασχέσεις των τραπεζικών τους λογαριασμών.

ΕΛ. ΧΑΝ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου