ΤΟΠΙΚΑ

Μήνυμα αλληλεγγύης από φοιτητές

μήνυμα-αλληλεγγύης-από-φοιτητές-485341

Μήνυμα ελπίδας, προσφοράς και αλληλεγγύης, έστειλαν φοιτητές του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, μέλη της παράταξης Αγωνιστικό Φοιτητικό Ρεύμα, που πραγματοποίησαν χθες εθελοντική αιμοδοσία για την ενίσχυση της δικής τους τράπεζας αίματος, στην οποία έχουν πρόσβαση όλοι όσοι βρίσκονται σε ανάγκη για αίμα.

Η κινητή μονάδα αιμοδοσίας του Νοσοκομείου Βόλου, στάθμευσε χθες για λογαριασμό του ΑΦΡ στο προαύλιο του Ιερού Ναού Αγίου Νικολάου, όπου από νωρίς το πρωί προσέρχονταν φοιτητές και πολίτες και προσέφεραν αίμα.

Είναι η τέταρτη συνεχόμενη χρονιά που το ΑΦΡ διοργανώνει εθελοντική αιμοδοσία για την ενίσχυση της τράπεζας αίματος, μέσα από την οποία έχουν καλυφθεί ανάγκες τόσο μελών της φοιτητικής κοινότητας, όσο και ευρύτερα της τοπικής κοινωνίας, κάθε φορά που υπάρχει ανάγκη.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του ΑΦΡ του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας στο Βόλο, Βασίλη Τασιόπουλο, «νιώθουμε την ανάγκη να κάνουμε κάθε χρόνο την εθελοντική αιμοδοσία, καθώς οι εθελοντές αιμοδότες στη χώρα δεν είναι όσοι θα έπρεπε. Κάθε χρόνο, όπως πληροφορηθήκαμε υπάρχουν ανάγκες για 600.000 φιάλες αίματος, οι οποίες όμως καλύπτονται με δυσκολία. Οι περισσότεροι δίνουν αίμα μόνο όταν παρουσιάζεται έκτακτη ανάγκη».

Και χθες, για μία ακόμη χρονιά, η ανταπόκριση φοιτητών και κόσμου ήταν ικανοποιητική, με τα μέλη του ΑΦΡ να στέλνουν το μήνυμα: «Σε μέρες που παρατηρείται αδιαφορία για τον συνάνθρωπο και αποχή από εθελοντικές κινήσεις, κάθε πολίτης ξεχωριστά οφείλει να προβάλλει την ανθρώπινη, συναισθηματική και αλληλέγγυα πλευρά του εαυτού του. Κατ’ αυτόν τον τρόπο ο εθελοντισμός -και συγκεκριμένα η αιμοδοσία- μπορεί να είναι η αρχή για να δοθεί μήνυμα ελπίδας και οράματος σε κάθε συνάνθρωπο μας, που ζητά το πιο πολύτιμο αγαθό, τη ζωή».

ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου