ΤΟΠΙΚΑ

Κωνσταντοπούλου από τον Βόλο: Ανοικτή συνέλευση πολιτών για «γενική ανυπακοή»

κωνσταντοπούλου-από-τον-βόλο-ανοικτή-486450

Τη σταθερή θέση της “Πλεύσης Ελευθερίας” για το θέμα των Γερμανικών αποζημιώσεων ότι πρέπει να διεκδικηθούν από την Ελληνική Πολιτεία επανέλαβε σήμερα από τον Βόλο όπου βρέθηκε η πρόεδρος του κόμματος Ζωή Κωνσταντοπούλου.

Η κ. Κωνσταντοπούλου ανακοίνωσε επίσης την δημιουργία τον Ιούνιο μιας πανελλαδικής ανοιχτής συνέλευσης πολιτών με στόχο να γίνει πράξη το σύνθημα «γενική ανυπακοή».

Σήμερα στο Βόλο είχε συναντήσεις με στελέχη του κόμματός της, ενώ μετέβη και στη Δράκεια και είχε επαφές με τους κατοίκους της περιοχής.

Στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε η πρόεδρος της «Πλεύσης Ελευθερίας», πλαισιωμένη από τους Μαργαρίτη Πατσιαντά, Γιάννη Κάιρα, και δύο ηθοποιών Διαμαντή Καραναστάση και Πασχάλη Τσαρούχα που ανήκουν στο επιτελείο της, αναφορικά με το ενδεχόμενο συνεργασίας με τη ΛΑΕ και τον Παν. Λαφαζάνη, το οποίο, εμμέσως πλην σαφώς, απέκλεισε με διακριτικό τρόπο λέγοντας: «Τιμώ τους ανθρώπους που στάθηκαν στο ύψος της ευθύνης και καθήκοντός τους στην κρίσιμη στιγμή, και στάθηκαν συνεπείς και σέβομαι όλες τις πολιτικές προσπάθειες από καθαρό μετερίζι για ανατροπή του καθεστώτος. Όμως για εμάς το πρώτο καθήκον είναι η σύμπραξη με την κοινωνία και τους πολίτες. Υπάρχουν πάντα πεδία συμπράξεων και κοινών πρωτοβουλιών. Αυτό όμως είναι διαφορετικό από την εμμονή ορισμένων να περιχαρακωθεί η μάχη κατά του καθεστώτος και να εμφανιστεί ως μάχη κάποιων παλιών ή νέων πολιτικών δυνάμεων. Η δύναμη του λαού είναι θάλασσα και για αυτό πρέπει να ηττηθούν αυτοί που επιχειρούν να τη βάλουν σε ποτήρι».

Αναφορά στις γαλλικές προεδρικές εκλογές, εξέφρασε τη μεγάλη ικανοποίησή της για το υψηλό εκλογικό ποσοστό του Μελανσόν που όπως είπε «αποτελεί μία μεγάλη ελπίδα για το ευρωπαϊκό κίνημα αντίστασης απέναντι στο σύστημα και τους μηχανισμούς.

«Καλώς ο Μελανσόν δεν υπέκυψε στον εκβιασμό. Πρόκειται για δύο κακές επιλογές, του Μακρόν που είναι ο εκπρόσωπος της ευρωπαϊκής ολιγαρχίας και της Λεπέν που εκπροσωπεί την ακροδεξιά και το φασισμό» τόνισε η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου