ΤΟΠΙΚΑ

Συλλεκτικά ποδήλατα με ιστορία στον Βόλο

συλλεκτικά-ποδήλατα-με-ιστορία-στον-β-486533

Συλλεκτικά ποδήλατα παλαιότερων εποχών και πρωτότυπες κατασκευές συνθέτουν το προφίλ της πρωτότυπης έκθεσης «Bikeart.gr» που διοργανώνει η Urbanact για δεύτερη συνεχή χρονιά, στο διάστημα από 5 έως 11 Μαΐου, στον νέο εκθεσιακό χώρο του Γηροκομείου, που βρίσκεται στη συμβολή των οδών Αργοναυτών – Κοραή – Ιάσονος, στην παραλία του Βόλου. Η έκθεση μετά τον Βόλο θα περιοδεύσει τον Ιούνιο στo S.A.F. στη Θεσσαλονίκη και τον Σεπτέμβριο στο Athens Bike Festival.

Η έκθεση αποτελεί συνέχεια των προσπαθειών των διοργανωτών για την προώθηση της χρήσης του ποδηλάτου και τη δημιουργία ενός ποδηλατικού πυλώνα, με συμμετοχικές δράσεις του κοινού και με επίκεντρο το ποδήλατο.

Στο χώρο της έκθεσης, οι επισκέπτες θα περιηγηθούν στην «Poster Bikeart exhibition» που περιλαμβάνει πρωτότυπα εικαστικά έργα 55 Ελλήνων και ξένων καλλιτεχνών από το χώρο του graffiti, του graphic design και των comics, με θέμα το ποδήλατο. Τα έργα θα πωλούνται σε συμβολική τιμή για τη στήριξη της έκθεσης και την υλοποίηση τοιχογραφίας με θεματική το ποδήλατο.

Επίσης μπορούν να θαυμάσουν συλλεκτικά ποδήλατα που χρονολογούνται πριν το 1985 όλων των κατηγοριών και παρουσιάζονται από πολίτες της πόλης, από συλλέκτες και μη, από καταστηματάρχες και από αθλητές. Η έκθεση αυτή συνοδεύεται από αυθεντικές παλιές φωτογραφίες εποχής, με θέμα το ποδήλατο και με μια σειρά φωτογραφιών από το λεύκωμα «Το Ποδήλατο στην Ελλάδα 1880-2012». Όσοι επιθυμούν να παρουσιάσουν το παλιό ή συλλεκτικό τους ποδήλατο, μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή μέχρι και τις 30 Απριλίου στο: [email protected] ή στο 6973 70 19 61.

Παράλληλα θα εκτεθεί μια σειρά από ιδιαίτερα ποδήλατα και κατασκευές από την Ελλάδα και το εξωτερικό. Παιδικά ποδήλατα ισορροπίας, χειροποίητα ξύλινα ποδήλατα, μοναδικά bamboo ποδήλατα κ.ά, ενώ θα παρουσιαστούν επίσης ποδηλατικά προϊόντα από το εξωτερικό, από εταιρείες και μεμονωμένα σχεδιαστικά γραφεία, που έχουν λάβει διεθνείς διακρίσεις.

Στις παράλληλες δράσεις της έκθεσης περιλαμβάνονται προβολές ποδηλατικών ταινιών, μαθητικός διαγωνισμός ζωγραφικής με θέμα το «Φανταστικό μου Ποδήλατο», που πραγματοποιείται κατόπιν πρόσκλησης που απευθύνθηκε στην Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση Μαγνησίας, και παρουσιάζονται έργα μαθητών από τα σχολεία: 1ο Δημοτικό Αγριάς, Δημοτικό Σχολείο Ευξεινούπολης, Δημοτικό Σχολείο Αλοννήσου – Πατητήρι, 2ο Δημοτικό Σχολείο Πορταριάς – Άλλης Μεριάς.

Όσα σχολεία επιθυμούν, μπορούν να επισκεφτούν την έκθεση κατόπιν συνεννόησης. Μέλος της Bikeart.gr θα παρουσιάζει τα εκθέματα στους μαθητές, μπορούν να συμμετέχουν σε ζωγραφική και να κερδίσουν δώρα, ενώ η περιήγησή τους θα μπορεί να συνδυαστεί και με ομιλίες από αθλητές ποδηλασίας και προπονητές. Το ωράριο λειτουργίας της έκθεσης είναι: 10.00 – 13.00 και 18.00-21.00 και η είσοδος ελεύθερη για το κοινό.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου