ΤΟΠΙΚΑ

Προβληματισμός στο τοπικό ΠΑΣΟΚ για τις εξελίξεις που οδήγησαν σε έκτακτο συνέδριο

προβληματισμός-στο-τοπικό-πασοκ-για-τ-486553

Μούδιασμα και έντονο προβληματισμό προκαλεί στις τάξεις του τοπικού ΠΑΣΟΚ η αντιπαράθεση που ξέσπασε τα τελευταία 24ωρα στο κόμμα, η οποία κορυφώθηκε χθες με την ανακοίνωση της προέδρου του κόμματος Φ. Γεννηματά για τη διεξαγωγή έκτακτου συνεδρίου.

Στη σκιά των τελευταίων πολιτικών εξελίξεων που συνοδεύτηκαν από την «αποκαθήλωση» του γραμματέα του κόμματος Στ. Ξεκαλάκη, που διατηρεί ισχυρούς πολιτικούς δεσμούς με τον Βόλο, σήμερα αναμένεται να συνεδριάσει η διευρυμένη Νομαρχιακή του ΠΑΣΟΚ στον Βόλο.

Η συνεδρίαση ήταν προγραμματισμένη για τη συζήτηση οργανωτικών θεμάτων, ωστόσο εκ των πραγμάτων, πλέον μετά τις τελευταίες δραματικές εξελίξεις η ατζέντα διαφοροποιείται.

Προς στιγμή και αναμένοντας τις επόμενες μέρες να καταλαγιάσει ο θόρυβος, τόσο ο γραμματέας της Νομαρχιακής Επιτροπής Γιάννης Σακκόπουλος όσο και το μέλος της ΚΕ του ΠΑΣΟΚ Λάμπρος Νούσης που ρωτήθηκαν χθες και μίλησαν στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ, συνέστησαν ψυχραιμία, υπογραμμίζοντας κυρίως την ανάγκη να παραμείνει ενωμένο το ΠΑΣΟΚ σε αυτή την κρίσιμη συγκυρία αφενός για τη χώρα και αφετέρου για τη Δημοκρατική Συμπαράταξη, που επιχειρεί να καταστεί ο τρίτος πόλος.

«Χρειάζεται ψυχραιμία και χρόνος προκειμένου να καταλαγιάσει ο θόρυβος και να συζητήσουμε όλοι μαζί. Πρέπει όλοι να δουλέψουμε για την αναγέννηση της σοσιαλδημοκρατίας. Όλα τα άλλα, αποτελούν ζητήματα που με διάλογο και διάθεση συναίνεσης μπορεί να αντιμετωπιστούν», τόνισε στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ο Γιάννης Σακκόπουλος, γραμματέας της ΝΕ ΠΑΣΟΚ Μαγνησίας, που δεν έκρυψε ότι είναι μουδιασμένος και αμήχανος, με όλα αυτά που διαδραματίζονται τις τελευταίες ώρες στο χώρο.

Ο κ. Σακκόπουλος, όπως έκανε επίσης γνωστό, σήμερα κιόλας αναμένεται να επικοινωνήσει με τη Χαριλάου Τρικούπη, προκειμένου να λάβει και επίσημα γνώση για τις οργανωτικές πλέον προετοιμασίες ενόψει του έκτακτου συνεδρίου, που χρονικά προσδιορίζεται στο φθινόπωρο.

«Η πρόεδρος στην Κ.Ο, ουσιαστικά, εξήγγειλε τρία συνέδρια» πρόσθεσε ο ίδιος. «Το πρώτο τον Ιούνιο, που θα διαμορφώσει τη πολιτική πρόταση της Δημοκρατικής Συμπαράταξης προς την κοινωνία, το δεύτερο, έκτακτο του ΠΑΣΟΚ, μάλλον το φθινόπωρο, θα αποφασίσει η Κ.Ο.Ε.Σ για αυτό, που θα χαράξει τον οδικό χάρτη για τα επόμενα βήματα προς τον ενιαίο φορέα της Δημοκρατικής Προοδευτικής Παράταξης και θα εκλέξει και νέα ΚΠΕ. Από εκεί και ύστερα, οδηγούμαστε σε συνέδριο του νέου φορέα, εκλογή οργάνων και εκλογή αρχηγού από τη βάση. Οφείλουμε, όλοι μας, να διαφυλάξουμε την ενότητα του ΠΑΣΟΚ . Να έχουμε στο νου μας ότι, προοδευτικό είναι το κόμμα που διατηρεί την τάξη μέσα στην αλλαγή αλλά διατηρεί, επίσης, την αλλαγή μέσα στην τάξη», κατέληξε ο γραμματέας της ΝΕ ΠΑΣΟΚ Μαγνησίας.

Ψυχραιμία συνέστησε από την πλευρά του και το μέλος της ΚΕ του ΠΑΣΟΚ Λάμπρος Νούσης, αν και ο ίδιος φέρεται να τηρεί διακριτικά αποστάσεις από τις αποφάσεις της κ. Γεννηματά, καθώς όπως δήλωσε στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ, όλα αυτά θα μπορούσαν να είχαν αποφευχθεί νωρίτερα αν είχαν συζητηθεί όλες οι διαδικασίες με όλες τις τάσεις πριν από τη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής. «Ένα διαδικαστικό θέμα εκτιμώ πως δεν έπρεπε να φτάσει στα άκρα και να δημιουργηθεί τόσο σοβαρό θέμα και αντιπαράθεση πολιτική, μέσα στο κόμμα. Έχουν χρέος όλοι να διαφυλάξουν την ενότητα, γιατί πρωτίστως αυτό θέλει η βάση», συμπλήρωσε επίσης ο κ. Νούσης.

ΒΑΣΩ ΚΥΡΙΑΖΗ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου