ΤΟΠΙΚΑ

Σε κλίμα οδύνης η κηδεία του 33χρονου ψαροτουφεκά

σε-κλίμα-οδύνης-η-κηδεία-του-33χρονου-ψα-486621

Σε κλίμα οδύνης τελέστηκε χθες από τον Ιερό Ναό Εισόδια της Θεοτόκου στο Προμύρι η κηδεία του 33χρονου Δημήτρη Παπανικολάου, ο οποίος αγνοούνταν από την προηγούμενη Τρίτη, οπότε και πήγε για ψαροτούφεκο, και η σορός του εντοπίστηκε το περασμένο Σάββατο το πρωί, κοντά στην ακτή στην παραλία Μαύρακας, στο Πευκί Ευβοίας.

Η εκκλησία στην πλατεία του χωριού, γέμισε ασφυκτικά από κόσμο. Συγγενείς, φίλοι και συγχωριανοί του Δημήτρη Παπανικολάου, ακόμη και από τα διπλανά χωριά, έσπευσαν να πουν το τελευταίο αντίο στο παλικάρι που έφυγε πρόωρα από τη ζωή. Βουβός ο πόνος για τον αγαπημένο νέο του χωριού.

Τραγική φιγούρα ο αδερφός του, που έχασε με τον ίδιο τρόπο τον αδερφό του και –πριν από χρόνια- τον πατέρα του. Η μητέρα των δύο παιδιών έχει επίσης πεθάνει. Ο ίδιος έλεγε χθες ότι το χωριό τελείωσε γι’ αυτόν. Δεν πρόκειται να επιστρέψει, από τη στιγμή που όλα τα μέλη της οικογένειάς του δεν βρίσκονται πλέον εν ζωή.

Οι φίλοι του 33χρονου, που τον υπεραγαπούσαν, εξακολουθούν να αναζητούν τι πήγε στραβά και ένας έμπειρος ψαροτουφεκάς όπως ο Δημήτρης Παπανικολάου δεν βρίσκεται πλέον ανάμεσά τους. Συνεχίζουν να ψάχνουν το ξύλινο ψαροτούφεκό του, το καινούριο απόκτημα του 33χρονου, με το οποίο είχε πάει για ψάρεμα το μοιραίο απόγευμα. Πάνω στο ψαροτούφεκο υπάρχει ενσωματωμένη κάμερα που μπορεί να δώσει απαντήσεις στα ερωτήματα που τους βασανίζουν.

Στη σορό του 33χρονου, βρέθηκε το ρολόι του. Σύμφωνα με τις καταγραφές που έχει κρατήσει ο 33χρονος, φέρεται να έκανε μέσα σε 35 λεπτά οκτώ βουτιές στα 18 μέτρα. Αυτό, σύμφωνα με έμπειρους δύτες, μπορεί να προκαλέσει υποξία, κατάσταση κατά την οποία ολόκληρο το σώμα ή μέρος του στερείται επαρκούς οξυγόνωσης.

ΕΛ. ΧΑΝ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου